KunstHof Grootegast presenteert nieuwe expositie

0
76

GROOTEGAST – Vrijdag werd de nieuwste expositie in Galerie KunstHof te Grootegast geopend. Vanaf heden is daar het werk van kunstenaar Henk van Donk uit Sauwerd te bezichtigen. Van Donk woont in Sauwerd en studeerde in  2002 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Over zijn werk zegt hij: “Ik schilder mijn werk niet, maar ik noem het eerder boetseren met kleur. De kleuren die ik kies zijn niet altijd de kleuren van de realiteit, maar kleuren die het tot mijn schilderij maken. Kijkers zeggen vrolijk te worden als ze mijn schilderijen zien.” Van Donk voelde op jonge leeftijd al de drang tot tekenen en schilderen, maar koos eerst voor een andere carrière. Eind jaren negentig besloot hij alsnog om zijn roeping te volgen. De tentoonstelling is iedere werkdag van 8.00 tot 17.00 uur en op afspraak te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here