LEGiO-run stelt ouderen centraal; Fiets Labyrint doel voor het Hooge Heem

0
61

 

GROOTEGAST – Dat de LEGiO-run meer dan alleen een hardloopevenement wil zijn, is duidelijk. De organisatie houdt zich niet alleen bezig met het opzetten van de run, ook worden daarnaast nog andere activiteiten op touw gezet die de leefbaarheid in Grootegast en omstreken bevorderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Handwerkcafés in de Bundelshop en in de Grootegaster bibliotheek. Ook gaat als sinds de eerste editie van de LEGiO-run 10 procent van het inschrijfgeld naar een goed doel. “En dat doen we uiteraard ook dit jaar”, laat de organisatie weten. De LEGiO-run stelt deze derde editie ouderen centraal. Een deel van het inschrijfgeld van de run die op 31 maart wordt gehouden komt ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds. “Tevens hopen wij genoeg geld op te halen zodat Het Hooge Heem een Fietslabyrint kan aanschaffen”, meldt Frony Babois. Op dit moment kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum al kennis maken met het FietsLabyrint, meldt directeur Klaas Lindeboom. “We hebben een apparaat op proef en ik moet zeggen dat het fantastisch is. Het FietsLabyrint is interactief, veelzijdig en sluit perfect aan bij onze doelstelling om ouderen in beweging te krijgen en te houden.” Dat laatste is niet alleen belangrijk voor de vitaliteit van de bewoners van het Hooge Heem, maar draagt ook zeker bij aan het verbeteren van dementie. “Dat bewegen daarbij helpt is allang geen onbekend gegeven meer”, stelt Lindeboom. “Met het FietsLabyrint kunnen we ouderen ook door hun eigen voormalige leefomgeving laten fietsen. Langs hun oude huis, school of het bedrijf waar zij hebben gewerkt. Ook dat helpt mee de geestelijke fitheid te verbeteren, dan wel problemen te voorkomen.” Momenteel kan er virtueel gefietst worden door de grotere plaatsen, zoals Leek en Grootegast. “Voor bijvoorbeeld het mooie natuurgebied rond Opende kan nieuwe content gemaakt worden”, weet de directeur. “Maar dat is een zorg voor later. We zien momenteel, nu wij dit proefmodel te leen hebben, dat het aanslaat en dat onze bewoners enthousiast zijn over het FietsLabyrint. Vanuit mijn hart zou ik willen zeggen dat ze deze maar moeten laten staan. Dat kan kostentechnisch helaas niet, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan. We zijn dan ook blij met de bijdrage van de LEGiO-run. Deze bijdrage helpt ons een behoorlijk eind op weg om definitief een FietsLabyrint aan te schaffen voor het Hooge Heem.” Inschrijven voor de LEGiO-run kan tot en met 7 maart, 12.00 uur. Zeker doen! Want u helpt niet alleen uzelf aan een sportieve, gezonde en gezellige dag, maar steunt ook de ouderen in het Hooge Heem met hun wens voor een FietsLabyrint.

Op de wedstrijddag wil de LEGiO-run extra geld ophalen voor de aanschaf van dit fietslabyrint. Zij doen dit in samenwerking met SKSG Kinderopvang. Medewerkers van locatie Grootegast en Groningen komen naar het Marktplein met twee blenderbikes. Alle bezoekers mogen op de blenderbike stappen en door te fietsen een gezonde smoothie maken. We vragen een minimale bijdrage van €0,50 voor de smoothie. Uiteraard mag er meer betaald worden, alle donaties gaan volledig naar het goede doel.

Op de foto:
Thomas van der Ham (fietslabyrint), Klaas Lindeboom (directeur Hooge Heem), Esther Jagersma (LEGiO-run), Frony Babois (LEGiO-run), Anny Ploeg (verzorgende-IG& seniorensportleider). Zittend op de fiets dhr. Eringa, twee nieuwsgierige dames welke aanwezig waren bij Hooge Heem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here