“Keihard beuken” in een Bubble Ball

0
60

STREEK – Vier dagen lang ‘sjeesten’ buurtsportcoach Bart Brandts Buys en de jongerenwerkers van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) en SPiNN langs de sporthallen in de gemeenten Grootegast en Zuidhorn. Samen met stagiaires van het Alfa College Sport & Bewegen en 10 grote opblaasbare ballen waren ze te vinden in de sporthallen van respectievelijk Oldehove, Zuidhorn, Grijpskerk, Oldekerk, Aduard, Opende en Grootegast. Daar werd het populaire spel ‘Bubble Ball’ gespeeld. In het kort; voetbal waarbij de voetballers in een grote bubbel zitten. Extra leuk: keihard beuken mag! De organisatie kijkt terug op een geslaagde vakantieactiviteit. Er werd bewust gekozen om deze keer niet in één dorp een groot toernooi te organiseren, maar om de aandacht te verdelen over meerdere dorpskernen en hierdoor een grotere doelgroep aan te spreken. Dat lukte, want er werd ruim gehoor gegeven aan de activiteit, 27 teams melden zich aan voor de verschillende toernooien. Het resulteerde in gezellige onbevangen sportactiviteiten, waar er naast het toernooi ook nog ruimte was voor broertjes, zusjes én ouders om zich te mengen in de ongein. Behalve het aanzetten tot bewegen willen de welzijnsinstellingen de deelnemers graag bewustmaken dat zij zelf ook grip hebben op hun leefomgeving. De buurtjongerenwerkers staan open voor initiatieven vanuit de jeugd en denken graag mee als ze ideeën hebben. Na dit succes wordt een terugkeer van de Bubble Ball Tour in 2019 niet uitgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here