Gemeente Zuidhorn sluit Zonstraat en Kumastraat af

0
45

ZUIDHORN – Vanaf 9 maart aanstaande worden de Zonstraat en de Kumastraat in Zuidhorn tijdelijk als proef afgesloten voor het doorgaande verkeer, met uitzondering van (brom-)fietsers en voetgangers. De reden hiervoor zijn klachten van aanwonenden over het sluipverkeer door de Zonstraat. De proefperiode gaat ongeveer een jaar duren.

Sluipverkeer

Uit verkeersmetingen blijkt, dat er een sterk stijgende lijn zit in het aantal verkeersbewegingen door de Zonstraat. Voor veel automobilisten is het een kortere route van en naar Zuidhorn. Hierdoor vermijden zij de langere doorgaande route via de N355. Aanwonenden klagen over dit oneigenlijke verkeer, dat ook vaak te hard door de straat rijdt.

Proef

Verantwoordelijk wethouder Henk Bakker: “Na de verkeersmetingen en een informatiebijeenkomst met omwonenden heeft het college besloten de Zonstraat en de Kumastraat als proef af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Deze proef duurt tot en met de vervanging van de spoorwegonderdoorgang in de N980 (Fanerweg).”

De onderdoorgang wordt in 2019 vervangen in het kader van het project Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Op basis van de opgedane ervaringen neemt het college daarna een definitief standpunt in over de afsluiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here