Tussen de bakkers van Grootegast

0
67

GROOTEGAST – Wekelijks stuurt Geert Feringa ons een mooie foto uit zijn imposante verzameling. Deze week kwam er een plaatje van Grootegast uit de oude doos. U kijkt naar een woning die destijds op de hoek van de Hoofdweg –later de Hoofdstraat- en de Hoflaan stond. In het huis was ook de bakkerij van de familie Kool gevestigd. Links op de foto staat hoogstwaarschijnlijk de moeder van de heer Kool, vermoedt Feringa. “Verder zien we Kees Kool, Trein Kool, Ekke Kool en het echtpaar Kool.” Feringa schrijft dat er verhalen de ronde gingen dat het brooddeeg met de blote voeten werd gekneed. Saillant detail; links ziet u nog een klein stukje van de woning aan de andere kant van de Hoflaan. Ook hier zat een bakkerij. Deze was van de familie Beyert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here