Jannie Poelman-van de Brake koninklijk onderscheiden

0
62

LUTJEGAST – Mevrouw Jannie Poelman-van de Brake heeft een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor haar grote verdiensten voor de PKN-gemeente Lutjegast. Zij kreeg door burgemeester Ard van de Tuuk haar welverdiende lintje opgespeld en mag zich tegenwoordig Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Vanaf 1980 is zij betrokken bij PKN-gemeente Lutjegast als scriba en vrijwilliger. Tevens was zij de eerste vrouwelijke diaken en secretaris van de diaconie. Ook de functies van wijkouderling en preses van de kerkenraad heeft zij bekleed. Mevrouw Poelman is een bekend gezicht bij zowel de jeugd, vanwege haar jeugdwerk, als bij de ouderen voor wie zij ouderenmiddagen organiseert. Nog altijd vervult de rol van scriba voor de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here