Legertank van Groningen naar Grootegast

0
151

GROOTEGAST – Grootegast is een nieuwe attractie rijker. Woensdag werd de M47 Patton Tank vervoerd van de vorige locatie van het museum in Groningen naar de nieuwe locatie in Grootegast. De tank is te bewonderen in het Victory-museum 40-45 dat onderdeel gaat uitmaken van het Museumplein, waar ook het LEGiO-museum en de Museumdrukkerij onderdeel van zijn. De verhuizing van al het militaire materiaal uit de Tweede Wereldoorlog is een immense logistieke operatie. Op dit moment is al een groot deel van de collectie overgebracht, maar sommige onderdelen zijn te groot voor eigen transport. De 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte heeft daarom het transport van de tank verzorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here