Gift voor Amnesty dankzij schoolopdracht

0
139

BUITENPOST – Donderdag overhandigden leerlingen Femke Hoekstra, Maya Nolles, Sanne Bouma en Hidde Zondervan uit 5 VWO van het Lauwerscollege een cheque ter waarde van 300 euro voor Amnesty International aan Klaske van der Weide. Laatstgenoemde is de organisator van de schrijfmarathon voor Amnesty die in december jongstleden in Kunsthuis Art-it-is werd gehouden. De opbrengst van de cheque kwam tot stand door de opdracht die de 5 VWO-leerlingen hadden gekregen om een toneelstuk op te voeren. Eerder dit jaar organiseerden ze voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) onder leiding van docent Adema, alle elementen voor de totstandkoming van dit toneelstuk, rolverdeling, regie, decorbouw, catering en ook de kaartverkoop. De opbrengsten van de kaartverkoop dekten ruimschoots de kosten, waardoor er een te bestemmen bedrag overbleef. In gezamenlijk overleg werd besloten het bedrag te gunnen aan Amnesty International. De schoolleiding heeft het bedrag aangevuld tot een mooi rond bedrag. De overhandiging van de cheque vond plaats in de zaal waar de laatste expositie te zien is die Kunsthuis Art-it-is zal tonen. Op 22, 23 en 24 maart kunt u de overzichtstentoonstelling van het werk van Tejo Moerings over de periode 1990-2016 in zijn geheel bekijken. Namens Amnesty International dankt het kunsthuis de leerlingen van VWO 5 hartelijk voor hun bijdrage. “Dit is een erg mooie actie”, vindt Klaske van der Weide.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here