Buitenpost verwarmend in ijzige kou in Steenwijk, 0-4!

36
172

STEENWIJK – Afgelopen zaterdag sierde opnieuw een prachtige wedstrijd het affiche. D’ Olde Veste ’54 tegen Buitenpost is doorgaans een mooie strijd tussen twee teams, die willen voetballen. Of, zoals het programmaboekje ook al aangaf, een duel van twee kemphanen die het liefst de aanval zoeken. De Steenwijkers stonden vooraf op een vijfde stek, de Blauwkes als trotse koploper in de Eerste Klasse E bovenaan. Op een zonnig sportpark Parallelweg in Steenwijk waaide een harde, bij tijd en wijle stormachtige, Siberische wind. Inderdaad, het was ‘verrekte kâld’, zoals ook een Buitenpost-supporter aangaf. Toch hadden een respectabel aantal toeschouwers de weg naar het Overijsselse kunnen vinden. Bij d’ Olde Veste ’54 hadden trainer Jan Derk Brandsma en assistent Leo Blom de beschikking over een volle dug-out, waarin Sjorick Bootsma, Nick Kuiper, Patrick de Vente, Edwin Maters, Tarik Bourakba en keeper Arjan Beugelink een plek hadden gevonden. Buitenpost-trainer René van der Weij en assistent Dorjan Berisha hadden achtereenvolgens Wim de Vries, Rik Weening, Martijn J. Douma en keeper Marvin Heidstra op de bank geposteerd. Joran Olijve was nog absent, maar speelde inmiddels weer een wedstrijd in het tweede elftal. Omstreeks 15.00 uur werd er na een shoot-out van de Steenwijker Pupil van de Week afgetrapt. De algehele leiding was vanmiddag in handen van de heer M. de Boer en hij werd geassisteerd door de heren R. Kunst en M. Reuvekamp.

(door Anne de Haan)

Superstart Blauwkes

Misschien was het een voorbode, wie zal het zeggen? Maar de shoot-out van de Pupil van de week van VV d’ Olde Veste ’54 vloog naast de veste van Buitenpost-keeper Kevin van de Meulen. Na het startsein van arbiter De Boer werd door Buitenpost direct de aanval gezocht. Voor de mannen van trainer Van der Weij kon het scenario niet mooier, want al na drie minuten kwamen de Blauwkes (deze keer uitkomend in het rood – AdeH) op voorsprong. Een slimme vrije trap van Robin Huisman de Jong belandde tussen keeper Tom Holleboom en zijn defensie waar schutter Rudmer Loonstra er als de kippen bij was en uitstekend raak schoot, 0-1. Hoe kun je als trotse koploper beter beginnen? Ook na het openingsdoelpunt bleef het gaspedaal ingedrukt. Zo redde d’ Olde Veste ’54-keeper Holleboom een minuut later knap, toen aanvaller Rolf Dijk een poging waagde. Weer een minuut later probeerde de thuisploeg iets terug te doen. Verdediger Bas Flobbe was mee opgestoomd, maar zijn schot werd eenvoudig gered door de Buitenposter sluitpost Van der Meulen. Even later was Buitenpost-verdediger Aaron Boekhout uitstekend bij de les nadat Steenwijker Joy Okenge over de rechter flank opkwam. Zijn pass bereikte Constancia Rochendy, die gevaarlijk dacht voor te zetten. Zijn voorzet werd echter uitstekend onschadelijk gemaakt door Boekhout, die met zijn actie ook nog een corner voorkwam. Zo vielen er zeker in de eerste helft diverse wapenfeiten te noteren. Echt gevaarlijk werd d’ Olde Veste ’54 echter niet. Buitenpost wél, want keeper Holleboom had de nodige moeite na een inzet van Rob Dijkstra. De prima assist was trouwens van Martijn van Roeden. De Steenwijkers konden daar, zoals al aangegeven, weinig tegenover stellen. Daarvoor was Buitenpost eenvoudigweg te overheersend. Zo probeerde Jorick Nils van der Galiën het van afstand, maar hij schoot hoog over. Aan de andere kant moest verdediger Flobbe aan de noodrem trekken, toen Dijk hem dreigde te ontsnappen. Arbiter De Boer beoordeelde zijn actie met een terechte gele kaart. De vrije trap, die volgde was een klusje voor Huisman de Jong. De libero met de fluwelen trap schoot goed in, maar keeper Holleboom redde uitstekend.

 

Buitenpost loopt weg van d’ Olde Veste ’54

Na bijna vijfentwintig minuten creëerden de mannen van trainer Van der Weij een volgende mogelijkheid. Spits Loonstra ontving de bal aan de rechter kant en met twee man tegenover hem, verdiende hij met een prima actie een corner. De corner werd door Dijk genomen, waarna captain Berend Jan Schootstra voorlangs kopte. Daarna was er een periode, waarin de ijzige, harde wind aantrok, wat het spel niet ten goede kwam. Mogelijkheden bleven even uit, al werd dat vlak voor de rust door Buitenpost ruimschoots goed gemaakt. Toen de thee al in de kleedbox stond te dampen en de wind iets ging liggen, gaven de Blauwkes nog eens gas. Een prachtige aanval waarbij Van Roeden en Dijkstra belangrijk waren belandde uiteindelijk bij Loonstra, die door de benen van verdediger Okenge raak schoot, 0-2. Prima aanval met dito afronding. Het was nog niet genoeg, want ook het derde Buitenposter doelpunt verscheen nog voor de rust op het scorebord. Een mooie pass van Dijkstra bereikte maatje Dijk, die uitstekend afrondde. Dat werd ook de ruststand, 0-3.

 

Dubbele wissel in de rust bij d’ Olde Veste ’54

Na de thee bracht de heren Brandsma en Blom twee verse krachten binnen de lijnen. Patrick de Vente kwam voor Bas Flobbe en Edwin Maters voor Jorick Nils van der Galiën. Het zou Buitenpost niet deren, want ook in de tweede helft bleef het grote overwicht. Zo schoot amper een minuut na rust Dijk al keihard op de Steenwijker kruising en enkele minuten later had arbiter De Boer ook zomaar een penalty kunnen geven toen diezelfde Dijk onderuit ging binnen de beruchte lijnen. Die bleef echter uit. Zo waren er mogelijkheden zat en gingen de Blauwkes op zoek naar meer. En dat was best mogelijk geweest. Zo deed Jorrit Terpstra uitstekend voorbereidend werk door Van Roeden weg te sturen. Voor de goal was echter niemand, zodat Van Roeden uit een moeilijke hoek voor eigen kansen moest gaan. Zijn schot verdween voorlangs en miste op een haar na doel. Dijk stuitte even later op keeper Holleboom, die prima overeind bleef. Aan de andere kant groeide zijn collega uit tot uitblinker van de middag. Toen d’ Olde Veste ’54-speler Mark Homme van der Veen een vrije trap mocht nemen, redde Buitenpost-keeper Van der Meulen fantastisch. Met een katachtige reflex bleven de Steenwijkers zonder doelpunten. D’ Olde Veste ’54 bracht hierna nog zijn laatste frisse kracht. Rochendy Constancia mocht naar de kant ten faveure van Nick Kuiper.

 

Wedstrijd gespeeld, ondanks snijdende wind een prima overwinning

Met nog ruim twintig minuten te gaan wisselde ook Buitenpost-trainer Van der Weij. Verdediger Joost Jesse Visser mocht naar de kant voor Wim de Vries. Direct hierna ontstond er gelijk een ouderwetse klutssituatie voor het Steenwijker doel, maar diverse pogingen van onder andere Dijk en Terpstra brachten niet het gewenste resultaat. Ook een knal van Dijkstra werd geen doelpunt, keeper Holleboom was alert. Hierna mocht Van Roeden een warme jas aantrekken, Rik Weening kwam voor hem in het veld. De volgende mogelijkheid was voor de thuisclub, toen Van der Veen opnieuw een vrije trap mocht nemen. Zijn vrije trappen waren deze middag prima, maar hij had de pech dat Buitenpost-keeper Van der Meulen de laatste weken erg goed bezig is. Deze wenste dan ook niet te capituleren en redde wederom uitstekend. Opnieuw een geweldige safe! Dat was eigenlijk ook het laatste gevaarlijke wapenfeit van de thuisploeg. Buitenposter Terpstra probeerde het nog eens van afstand, maar schoot net naast. Dijk kreeg nog een vrije trap, nadat hij onderuit was gehaald en de knal van Huisman de Jong verdween eveneens net naast. Toch kwam er nog een doelpunt. Eerst strandde een mooie actie van Terpstra in schoonheid, maar diezelfde Terpstra zorgde wél voor een vierde doelpunt. Na een mooie actie van Weening, was Terpstra het eindstation, 0-4. Hierna mocht ook Martijn J. Douma nog enkele minuten maken. Hij kwam in het veld voor Loonstra. Gevaarlijk werd het niet meer. D’ Olde Veste ’54 probeerde het nog eenmaal van afstand door invaller Edwin Maters. Hij trof uitblinker Van der Meulen op zijn weg, eindstand 0-4.

 

Zondagmorgen met Van der Weij …

“Ik ben erg tevreden natuurlijk! Ons doel was duidelijk. Direct vastzetten, de tegenstander geen gevoel geven, dat er iets te halen viel. We hadden thuis dik gewonnen (1-5, AdeH), dus we wisten dat ze dat recht wilden zetten. We waren gewaarschuwd. Maar wanneer je zó speelt uit bij d’ Olde Veste ’54, met zoveel druk naar voren en ook nog bij deze weersomstandigheden. Dan doe je het uitstekend! We hebben bij vlagen erg goed gevoetbald. Goal twee en drie waren geweldig. Dwars door de verdediging en daarnaast geen kans tegen op twee vrije trappen na. Dat onze keeper (Kevin van der Meulen – AdeH) die dan ook nog fantastisch pakt, ja, dan kan je alleen maar erg tevreden zijn! Wat ik gistermiddag heb gezien was gewoon goed, we hadden achterin de zaakjes prima op orde. We wisten dat ze veel snelheid voorin hadden maar hadden zelf het middenveld stevig in handen. We wonnen veel duels en daarnaast de tweede bal. Voorin waren we vanaf minuut dertig levensgevaarlijk, aanspeelbaar en balvast. Zo zie ik het graag!”, sprak Van der Weij enthousiast. En zo liggen Van der Weij & co op koers, maar zijn er nog acht duels te gaan. En dus kunnen de heren nog lang niet achterover gaan leunen. Het ziet er goed uit, maar behalve een periodetitel is er nog niets tastbaars! Volgende week kan een grote slag worden geslagen, wanneer de Blauwkes concurrent Drachtster Boys op het eigen sportpark de Swadde in Buitenpost ontvangen. De mouwen zullen dus nog enkele weken moeten worden opgestroopt.

 

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Joost Jesse Visser (69/Wim de Vries), Berend Jan Schootstra, Jorrit Terpstra, Rudmer Loonstra (83/Martijn J. Douma), Rob Dijkstra, Martijn van Roeden (75/Rik Weening), Aaron Boekhout, Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong.

Opstelling d’ Olde Veste ’54: Tom Holleboom, Bas Flobbe (46/Edwin Maters), Erwin van Luik, Nick Spijker, Joy Okenge, Pim ter Voorde, Rochendy Constancia (65/Nick Kuiper), Mark Homme van der Veen, Jorick Nils van der Galiën (46/Patrick de Vente), Justin Thorn, Julian Zwoferink.

Aantal toeschouwers: 189

Gele kaart: Bas Flobbe (d’ Olde Veste ’54).

 

Scoreverloop: 3. Rudmer Loonstra (0-1), 39. Loonstra (0-2), 42. Rolf Dijk (0-3), 82. Jorrit Terpstra (0-4)

 

Foto’s van Hans Zwamborn, ook op www.kiepie.nl

36 REACTIES

 1. I simply want to say I’m all new to blogs and honestly savored this blog site. Probably I’m likely to bookmark your blog . You really come with beneficial posts. Appreciate it for revealing your web-site.

 2. I simply could not leave your web site prior to suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual provide for your visitors? Is going to be back incessantly to check out new posts.

 3. Good post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It’s going to all the time be stimulating to read content from different writers and observe a little something from their store. I’d prefer to make use of some with the content on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link on your net blog. Thanks for sharing.

 4. I’ve been browsing online greater than 3 hours these days, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It’s pretty price enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content as you did, the internet might be a lot more helpful than ever before. “Truth is not determined by majority vote.” by Doug Gwyn.

 5. Thanks for your article. I also feel that laptop computers are becoming more and more popular lately, and now are often the only kind of computer used in a household. The reason being at the same time they are becoming more and more cost-effective, their computing power is growing to the point where they can be as effective as pc’s out of just a few years ago.

 6. I’m not sure why but this site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 7. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 8. Thanks for sharing your ideas. I would also like to say that video games have been at any time evolving. Modern tools and innovative developments have aided create sensible and enjoyable games. These kinds of entertainment games were not as sensible when the concept was being used. Just like other designs of technology, video games as well have had to develop through many ages. This is testimony on the fast development of video games.

 9. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this increase.

 10. excellent submit, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector do not understand this. You must continue your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

 11. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too excellent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous web site.

 12. A person essentially lend a hand to make seriously posts I’d state. This is the first time I frequented your website page and thus far? I surprised with the research you made to create this particular publish incredible. Magnificent process!

 13. Thanks for some other wonderful article. Where else may anyone get that type of info in such a perfect means of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search for such information.

 14. Thanks , I have just been searching for info about this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning the source?

 15. Somebody necessarily lend a hand to make severely posts I might state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to make this actual submit incredible. Great job!

 16. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 17. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

 18. Wow, marvelous blog layout! How long have you ever been blogging for? you made blogging look easy. The total look of your site is great, as well as the content!

 19. Hello there. I found your website via Google at the same time as looking for a similar matter, your web site got here up. It appears good. I have bookmarked it in my google bookmarks to visit then.

 20. you are in point of fact a just right webmaster. The site loading speed is amazing. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have performed a fantastic process in this topic!

 21. I believe that avoiding ready-made foods could be the first step to help lose weight. They might taste great, but highly processed foods currently have very little nutritional value, making you eat more only to have enough electricity to get with the day. For anyone who is constantly taking in these foods, moving over to whole grain products and other complex carbohydrates will assist you to have more electricity while consuming less. Thanks alot : ) for your blog post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here