Minister Grapperhaus met CDA op campagne in Surhuisterveen 

0
62

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 17 maart bracht minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen een bezoek aan Surhuisterveen en Burgum.

Ondanks de kou en harde wind werden in Surhuisterveen op straat spontane gesprekken gevoerd, paaseitjes uitgedeeld en ondernemers bezocht. Wethouder en lijsttrekker voor het CDA Achtkarspelen, Jouke Spoelstra, maakte van de gelegenheid gebruik de aanrijtijden van de politie bij spoedmeldingen te benoemen bij de minister. Het streven is om bij 90% van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. In Noordoost Fryslân wordt dat echter, ondanks genomen maatregelen, niet gehaald. Daarnaast werd de inzet van de wijkagent in de dorpen en de aanpak van overlastgevers aangehaald.

Het bezoek van de minister was voor de CDA-fractie van Achtkarspelen een mooie gelegenheid om lokale thema’s, zoals veiligheid en verward gedrag, op landelijk niveau aan te kunnen kaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here