Plezier en concentratie bij gezamenlijk concert in Niezijl

0
73

NIEZIJL – Leerlingen viool, piano, blokfluit en harp gaven op zaterdag 16 maart een bijzonder concert in de Hervormde kerk van Niezijl.

Op initiatief van Oktje Lambermont werden haar vioolleerlingen gekoppeld aan pianoleerlingen. Daardoor ontstond er een mooie samenwerking met Maaike van den Hoek, pianodocent te Zuidhorn. Leerlingen van de pianodocenten Elles van der Heiden en Julia Zaytseva uit Groningen maakten het compleet.

Van klassiek naar pop

“Wat een muziek, wat een plezier  – en wat een concentratie”, vertelt Oktje Lambermont enthousiast. Van klassieke composities naar pop, leerlingen van vier tot 18 jaar, van beginner met nog maar enkele lessen achter zich tot al jaren aan het studeren. “Alle leerlingen speelden op de top van hun kunnen.”

Ontwikkeling zien

Al weken werd er gestudeerd. Eerst ieder zijn eigen partij en dan natuurlijk samen. “Het was bijzonder indrukwekkend om de ontwikkeling van de duo’s te zien”, aldus pianodocente Maaike van den Hoek. “Onwennig bij de eerste kennismaking, vonden de musici elkaar in de muziek en in het doel, het gezamenlijke optreden.”

Muziek gaat leven

“Voor veel leerlingen kwam er een nieuwe dimensie van een instrument leren bespelen bij,” vult Oktje Lambermont aan: “het kunnen communiceren met je instrument. Kunnen reageren op wat de ander doet: er in mee gaan, iets tegenhouden of juist opzwepen. Dat maakt, dat de muziek gaat leven.”

Geslaagd concert

Het programma was afwisselend door de keuze van verschillende werken, niveaus en instrumenten. Zo begeleidde een pianoleerling zijn blokfluit spelende broer en werd er ook nog muziek op harp ten gehore gebracht. Blije leerlingen, enthousiaste ouders en familie en zeer tevreden docenten. Al met al een bijzonder geslaagd leerlingenconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here