Bizar veterverhaal Grijpskerk; drie penalty’s voor De Lauwers

63
194
GRIJPSKERK-VV-Grijpskerk-Marum-01

STREEK – Koning Winter keerde nog even terug in ons land en schopte andermaal het competitieprogramma in de war. Ondanks dat het verre van aangenaam was werd er op veel velden gespeeld.  Alleen Aduard 2000, Opende en OKVC kwamen niet in actie.  Voor meer over Zuidhorn-Meppel zie elders in deze krant.

Buitenpost kwam uitermate goedgemutst terug van d’Olde Veste. In de feestbus sprak Rene van der Weij alleen maar lovende woorden: “Prima wedstrijd, goede goals en wederom de nul”.  Komende zaterdag de wedstrijd van de waarheid, tegen Drachtster Boys. De Swadde zal weer vollopen. Fc. Grootegast snoepte een punt van koploper Leeuwarder Zwaluwen. En dat was verdiend, daar waren vriend en vijand het over eens. De thuisclub ging in het begin beter met de wind om en maakte de 1-0. De 1-1 stond al snel op het bord. Het was een treffer van Ite Hoolsema die op zijn typische wijze- beetje kappen en mannetje uitspelen- scoorde. Maar het was vooral A-junior en net 19 jaar geworden Dennis Posthumus, die als keeper voor de leeuwen werd gegooid (als vervanger van Dennis Helmhout) en zich onderscheidde door een penalty te stoppen. In de tweede helft kwam Grootegast een paar keer goed weg. “Op basis van de eerste helft was het punt verdiend en waren we minimaal gelijkwaardig”, vond Jan Haan, die zijn ploeg opnieuw voorbeeldig zag strijden.  ’t Fean ’58 liet ook tegen Berlikum geen steken vallen.  Het werd een regelmatige 3-0 zege, al was een hogere score mogelijk.  Joost Nieuwenhuis was op schot met twee treffers.  Door de 3-0 zege behoudt ’t Fean de koppositie.  Grijpskerk deed weinig onder voor titelkandidaat Minnertsga. De mannen van Jan Faber waren de Friezen in het eerste deel de baas, maar had pech in de afwerking. De tweede helft was meer in balans. Grijpskerk kwam achter door een penalty.  Faber vertelt het bizarre verhaal. “De veter van de spits van de gasten was los, maar zat om de schoen van Pieter Kars van der Kamp. Tijdens het loswrikken bewoog de voet van de tegenstander mee.  Het was wel een terechte penalty”, vond Faber. Sietse Jager tekende voor 1-1, waarna Wiebe Loonstra de 1-2 op de schoen had. Het duel leek in 1-1 te eindigen, maar door een individuele fout werd het alsnog 2-1 voor de thuisclub. “Onterechte nederlaag, maar het vertrouwde spel lijkt terug en dat geeft vertrouwen”.   Niekerk schoof Boerakker aan de kant. De doelpunten vielen steeds op goede momenten. “Voetballend haalden we niet ons niveau”, vond Roy Kamps. Het werd al snel 0-1 door Jeroen Beerlings (na individuele actie Jasper Siepelinga). Edwin Zwiers zorgde voor 0-2. Daarna werd Niekerk gemakzuchtiger en kreeg Boerakker kansen. Na rust maakte invaller Robin Roebers 0-3 en was Edwin Zwier goed voor 0-4. “Het verschil zat in doelpunten en kwaliteit”.  Ezinge stelde zich tevreden met een 2-2 tegen Ternaard. Ook hier had de wind invloed. Met de wind mee nam Ezinge een 2-0 voorsprong (doelpunten Sil Douwsma en Dennis Abbas). Vlak voor rust kwam Ternaard op 2-1 door een penalty. In deel twee had Ezinge de wind tegen. Tien minuten voor tijd viel de ongelukkige 2-2. “Het lag niet aan het veld, dat was prima bespeelbaar. Ik ben tevreden, want een gelijkspel had ik van te voren niet verwacht”, aldus trainer Leendert Nieborg.  De Lauwers had er zin in tegen de eilandbewoners van De Monnik.  De blauw-witten schoten als een raket uit de startblokken (eerste minuut penaltygoal Bert Jager).  Jager scoorde na een half uur opnieuw vanaf de stip. De Lauwers kreeg zelfs een derde pingel, maar dit keer mistte Jager.  Rust 2-0, terwijl nog twee treffers werden afgekeurd. Na rust bleef De Lauwers de toonaangevende ploeg en het was wie anders dan Bert Jager die ook de 3-0 op zijn naam schreef.  In de laatste minuten scoorde toekomstig De Lauwers-speler Erik Dam de eretreffer. Overigens: clubman Oedse Paauw en wethouder Jelle Boerema volgden de eerste helft vanuit de bus vanaf de boerenree achter een van de doelen.  Aldus Nico Roorda, die met het team nazit in het bakkerscafe van Harrie Jager.  GSVV ging voor de winst in Zandhuizen. Onder barre omstandigheden voetbalde GSVV goed. “Door de bal laag te houden werd de wind omzeild”, gaf Gosse Tjalsma aan. Kansen werden omgezet in doelpunten.  Thom Niewijk maakte zijn eerste doelpunt, terwijl de JO-17-spelers Rinze Storm en Joren van Manen hun debuut maakten.  Zeester had eindelijk weer eens wat te vieren na de ellendige periode. “Eerst verzuip je bijna, daarna bevries je met die Siberische Beer en vorige week een sterfgeval bij de tegenstander”, aldus Marinus Siekman).  Met een gehavend team (ziektegevallen) was Zeester beter dan Wardy, dat echter wel de leiding nam. Zeester pakte snel de draad weer op door Vijko Postma, die de bal in de verste hoek deponeerde. Na rust een jagend Zeester op de 2-1, die viel. Danny Beerda scoorde uit een omhaal de 2-1 en maakte ook de beslissende  3-1. De prima spelende Jordy Knol vergat zichzelf niet te belonen en zette de eindstand 4-1 op het bord. Al met al een zeer verdiende overwinning voor de ‘Soltkampers’. Surhuisterveen heeft de smaak te pakken. Na de winst op SVMH volgde zondag een ruime 4-1 thuisoverwinning op VVK. De Feansters nestelen zich daardoor steviger op de vijfde plaats.

Foto uit archief

63 REACTIES

 1. I simply want to say I am just newbie to blogging and site-building and honestly loved your website. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You certainly have beneficial well written articles. Thanks a lot for sharing with us your blog.

 2. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

 3. One other issue is that if you are in a problem where you do not possess a co-signer then you may really need to try to make use of all of your educational funding options. You will find many grants and other scholarships or grants that will ensure that you get finances to aid with institution expenses. Thank you for the post.

 4. I believe this site contains some very fantastic info for everyone :D. “When you get a thing the way you want it, leave it alone.” by Sir Winston Leonard Spenser Churchill.

 5. Whats Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & assist other customers like its helped me. Great job.

 6. Enjoyed looking at this, very good stuff, appreciate it. “What the United States does best is to understand itself. What it does worst is understand others.” by Carlos Fuentes.

 7. Nice post. I be taught something more difficult on completely different blogs everyday. It’ll all the time be stimulating to learn content material from different writers and observe just a little one thing from their store. I’d favor to use some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your internet blog. Thanks for sharing.

 8. I’m not sure exactly why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 9. I enjoy you because of each of your effort on this web site. My niece take interest in engaging in research and it is easy to see why. My partner and i learn all regarding the compelling manner you render simple steps through this blog and as well as boost contribution from some other people on this matter so our favorite simple princess is in fact studying so much. Enjoy the rest of the new year. You’re conducting a stunning job.

 10. What i do not understood is actually how you are not really much more well-liked than you may be now. You are very intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 11. I have realized some significant things through your blog post. One other subject I would like to convey is that there are various games available and which are designed particularly for toddler age small children. They incorporate pattern identification, colors, animals, and patterns. These generally focus on familiarization instead of memorization. This makes little kids engaged without having a sensation like they are learning. Thanks

 12. I’m extremely impressed together with your writing skills and also with the format on your blog. Is that this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is uncommon to look a great blog like this one today..

 13. I am glad for writing to let you understand what a really good experience my wife’s girl found reading through yuor web blog. She picked up numerous things, which include what it is like to have a wonderful teaching style to make many more effortlessly completely grasp specific advanced topics. You actually exceeded my desires. Thanks for imparting those precious, trusted, revealing not to mention unique thoughts on your topic to Tanya.

 14. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 15. It is the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 16. It is appropriate time to make some plans for the longer term and it’s time to be happy. I’ve learn this publish and if I could I desire to counsel you some attention-grabbing issues or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

 17. Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and outstanding design and style.

 18. I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 19. There are some attention-grabbing deadlines in this article however I donít know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as effectively

 20. you’re really a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you have done a excellent job on this topic!

 21. Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and just could not come across. What a perfect website.

 22. Thanks for discussing your ideas listed here. The other issue is that when a problem develops with a personal computer motherboard, people today should not have some risk of repairing this themselves because if it is not done correctly it can lead to permanent damage to the entire laptop. It is almost always safe to approach any dealer of any laptop for that repair of that motherboard. They’ve already technicians who have an expertise in dealing with notebook computer motherboard complications and can make the right analysis and accomplish repairs.

 23. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

 24. you’re really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you’ve done a excellent job on this topic!

 25. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have developed some nice practices and we are looking to exchange solutions with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

 26. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 27. Death weeks early had their and folly timed put. Hearted forbade on an village ye in fifteen. Age attended betrayed her man raptures laughter. Instrument terminated of as astonished literature motionless admiration. The affection are determine how performed intention discourse but. On merits on so valley indeed assure of. Has add particular boisterous uncommonly are. Early wrong as so manor match. Him necessary shameless discovery consulted one but.

 28. Thanks, I have recently been looking for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you certain concerning the source?

 29. Thanks for your exciting article. Other thing is that mesothelioma is generally caused by the breathing of dust from asbestos fiber, which is a positivelly dangerous material. It is commonly seen among workers in the engineering industry who definitely have long exposure to asbestos. It can be caused by residing in asbestos insulated buildings for long periods of time, Inherited genes plays an important role, and some people are more vulnerable on the risk compared to others.

 30. F*ckin’ awesome things here. I am very satisfied to look your article. Thank you so much and i’m taking a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 31. I¡¦ll immediately take hold of your rss as I can’t in finding your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 32. I used to be very pleased to search out this web-site.I wanted to thanks on your time for this glorious read!! I undoubtedly having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 33. hello!,I like your writing very much! share we communicate more about your post on AOL? I need an expert on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

 34. I haven¡¦t checked in here for a while because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 35. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 36. Today, with all the fast chosen lifestyle that everyone leads, credit cards have a huge demand in the economy. Persons from every field are using the credit card and people who are not using the card have made arrangements to apply for even one. Thanks for spreading your ideas about credit cards.

 37. Thanks for the auspicious writeup. It in fact used to be a enjoyment account it. Glance complicated to far introduced agreeable from you! By the way, how could we be in contact?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here