Ongenode Gast: Trainen voor de LEGiO-run

0
67

Tijd: 14.45 uur
Datum: 13 maart
Plaats: Doezum

DOEZUM – Of de ongenode gast zin heeft in een bootcamp. Voor de LEGiO-run. Nu krijgt ondergetekende het normaal gesproken Spaans benauwd van bootcamps, maar als ze voor peuters en kleuters zijn –en de ongenode gast dus niet geacht wordt om zelf aan zijn conditie te werken- is het prima! Klokslag kwart voor drie zitten Luuk, Julia, Sef, Tessa, Jorien, Leanna, Emma en Sael er helemaal klaar voor. Eén voor één noemt de niet helemaal fitte juf Ina Manakane-Vegelin de namen van de kinderen op, waarop bij aanwezigheid geantwoord werd met een luid en niet te missen ‘JA!’. Logisch, want niet elke gymles van Let’s Move staat in het teken van ‘Gymnasticobootcampylegiorunnen’. Een uitdagende combinatie van het beste uit de drie verschillende bewegingswerelden van het gymen, bootcampen en hardlopen. Alhoewel een beetje ziek wist juf Ina een schitterend parcours door de Leegens aan te leggen. Daarbij werd geen toestel overgeslagen en geen hoekje gemist. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de aanwezige ouders die dapper bij hun kroost aansloten en gezellig meededen. Dat ging de moeders goed af. Vader Mars Kramer met het groene overhemd bleek al snel wat minder fit te zijn en verloor na één ronde over het parcours de jongelingen al uit het oog. Maar goed, hij had het bij de warming up al vrij zwaar, dus dat was ook niet zo’n hele grote verrassing.  Hoogtepunt was de aanwezigheid van Noppie. “Noppie kan nog niet zo goed gymen”, verklapte juf Ina met daarop de vraag of de kinderen hem wel wilden helpen. Want ongelukken zo vlak voor de LEGiO-run? Nee, dat kan Noppie er niet bij hebben. 31 maart wacht hem een drukke dag waarop hij maar beter helemaal fit kan zijn. De eerste stap is daarvoor gezet, want de kinderen begeleidden de mascotte feilloos langs de moeilijke obstakels en zorgden ervoor dat hij veilig en wel over de streep kwam. “Dit is de kleinste groep”, weet juf Ina te vertellen. “Vorige week hadden een hele grote groep die gezellig over het parcours heen denderden.” Alle deelnemertjes worden klaargestoomd om tijdens de LEGiO-run aan de start te verschijnen. De 10 kilometer wedstrijdloop is allicht nog een brug te ver, maar de Funrun gaat zeker lukken. Wie als eerste over de meet komt? Dat is moeilijk te voorspellen, zag de ongenode gast die alleen met zekerheid kan zeggen dat hij het zelf niet zal zijn. Het is ook niet belangrijk, vindt juf Ina. “Als ze maar plezier hebben in het meedoen en het sporten. Dat is het allerbelangrijkste.” Dat geldt overigens niet alleen voor de peuters en de kleuters die gymen bij Let’s Move. Ook bij het turnen, freerunnen en de 45+ gymklas wordt het meedoen gestimuleerd. Want wie meedoet en het leuk heeft presteert vanzelf beter. Ook dat weet juf Ina uit eigen ervaring. “Wist jij dat wij een dancemix-groep hebben die verschillende stijlen danst? En dat deze groep meerdere keren Nederlands Kampioen is geweest?” Jong geleerd is oud gedaan, luidt de grote les van vandaag. Dus heeft de ongenode gast deze middag toevalligerwijs kennis gemaakt met de winnaar van de 17e editie van de LEGiO-run? Het zou zomaar kunnen! Wij zullen hopelijk het succes van Luuk, Julia, Sef, Tessa, Jorien, Leanna, Emma of Sael live meemaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here