Zon4Ons maakt Noordhorn warm voor zonne-energie

0
104

NOORDHORN – De pas opgerichte coöperatie Zon4Ons organiseerde woensdag een goedbezochte informatieavond over zonne-energie in de Dörpsstee van Noordhorn. Zon4Ons wil een groot aantal zonnepanelen installeren en exploiteren op grote boerenschuurdaken. “Dit is een ideale oplossing voor bewoners die niet op hun eigen dak panelen kunnen of willen installeren vanwege ongunstige ligging of vanwege beschermd dorpsgezicht. De gemeentes Zuidhorn en Winsum steunen dit initiatief”, aldus de coöperatie. Bewoners uit Oldehove, Niehove, Noordhorn, Ezinge, Saaksum, Lauwerszijl, Den Ham, Houwerzijl, Warfhuizen en Zuurdijk kunnen deelnemen aan Zon4Ons. Deze dorpen vormen een zogenaamde postcode-roos: een centraal postcodegebied (Oldehove) met alle daaraan grenzende postcodegebieden. Woensdag werd Noordhorn dus ingelicht en ‘opgewarmd’ voor de duurzame plannen van Zon4Ons. Op 20 maart vindt de voorlopig laatste avond plaats in Dorpshuis Humsterland te Oldehove. Op de website http://Zon4Ons.nl is meer informatie te vinden over de plannen en kunnen bewoners zich al als geïnteresseerde of als mogelijk deelnemer aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here