GSVV probleemloos voorbij Ezinge;  Opende op karakter langs Ropta Boys

49
216
Oldehove OKVC - GSVV

STREEK- Zo vlak voor Pasen eindelijk weer een volledig programma. De reuzenkraker tussen Buitenpost en Drachtster Boys eindigde onbeslist: 1-1 (zie verslag elders). Het was gelijke spelen troef voor de andere toppers van de streek (Zuidhorn en Grootegast). Trotse koploper ’t Fean’58 is op titelkoers. Grijpskerk pakte eindelijk weer eens een zege. Opende veroverde drie broodnodige punten. GSVV won de streekderby van Ezinge.   Surhuisterveen was vrij.

De reuzenkraker tussen Buitenpost en Drachtster Boys eindigde onbeslist: 1-1. Fc. Grootegast hield in Bergum BCV op een gelijkspel. Opnieuw een puntje tegen een hooggeplaatste ploeg dus. Net als vorige week: prima eerste helft, tweede helft overleven. “Veel inzet en strijd, dat is mooi om te zien”, spreekt Jan Haan. “Kansen afmaken blijft lastig”.  Het gaat de goede kant op, al is er nog een lange weg te gaan voor de Fc.. Drie punten zou een keer echt helpen.  “Als we op deze weg doorgaan zit dat er zeker in.” In 2J heeft Zuidhorn er ook weer een puntje bij. Door het verlies van Meppel- vorige week nog spekkoper in Zuidhorn- is Zuidhorn weer uitgelopen op de naaste belager. Het was een volkomen terechte 0-0 tegen NEC. Zuidhorn was in het eerste helft goed, schepte ook kansen. Na de pauze had NEC een licht veldoverwicht. In de slotfase was Bart Brandts Buys nog dichtbij de 0-1 en werd een inzet van Tom Spijkerman onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest de Zuidhorner doelman ook optreden. Een terecht gelijkspel. In 3 B houdt ’t Fean ’58 de ‘leiderstrui’. De Feansters maakten ook tegen Kollum geen misstap. Erwin Vos en Willem van Kammen zorgden voor de 0-2 eindstand. Grijpskerk won aan de vertrouwde Enk van Dokkum. “En dat werd tijd ook”, vond Jan Faber. De 1-0 kwam op naam van Sietse Jager en de 2-0 van Teie van der Hoek, die zijn tweede wedstrijd speelde na zijn blessure. “In de tweede helft hadden we iets anders staan. Dokkum kwam niet door de verdediging.” Verder valt de veelvuldig scorende Sietse Jager op. “Hij begon in het tweede, maar viel in door blessureleed. Hij is zo gegroeid en dat als 30-jarige. Hij hoort er gewoon in. Sietse speelt met het hart, het Grijpskerk-hart. In het vijfde zet hij zich ook volledig in.” In 3C kwam Niekerk sneu weg tegen Loppersum, dat in de allerlaatste minuut de winnende maakte: 2-3. “Onterecht”, vond Roy Kamps. Niekerk, dat het elftal moest aanpassen, kwam na de 0-1 op gelijke hoogte door Gert Jan de Vries, vervanger van de zieke Edwin Zwier. Het was een tumultueus duel, waarbij de arbiter niet op de hand was van Niekerk. De 1-2 viel doordat keeper Marijn Ottens de bal los liet, terwijl daarvoor een tegenstander hem tegen de grond werkte. Niekerk kwam wederom terug (2-2). In de laatste minuut de 2-3, ook discutabel, doordat twee Niekerkers met de hoofden tegen elkaar botsen, maar de scheidsechter liet doorgaan. In de tegenaanval werd een schot van richting veranderd: 2-3. , “We hadden verdiend te winnen”, vond Kamps. Aduard 2000 leed verlies tegen titelkandidaat The Knickerbockers. Al na 8 minuten keek Auwert tegen een 0-2 achterstand aan. Na twintig minuten was de wedstrijd voor Aduard, met strijd en leuk voetbal. Pas in de tweede helft kwam de paars-witte brigade tot score. Een geweldige slalom van Matthijs van Beusekom resulteerde in 1-2. De 2-2 hing serieus in de lucht, maar viel niet. In de 93e minuut viel de 1-3. “De eerste tien minuten waren we niet scherp. Dat is de les van vandaag”, aldus Henk Alssema.  Opende schopte Ropta Boys van zich af. Althans, dat was de lezing van Ropta Boys, waarvan enkele lieden in Opeinde stonden in plaats van Opende. Volgens Marcel Hiemstra won Opende op karakter. ‘Peen’ kwam met 1-0 voor via Jarno Westerhof, die een penalty benutte. Opende kroop een paar keer door het oog van de naald en kreeg alsnog de 1-1 tegen. Na rust voerde Ropta Boys de druk op. Opende toonde karakter en vechtlust, dat tien minuten voor tijd beloond werd door een rake kopstoot van Arnold Oosterbaan: 2-1.  ASC’75 versloeg Friese Boys op eigen terrein: 0-2.  Han Zwart en Tamme de Boer waren de goalgetters.  De Easterbuorren-ploeg blijft daardoor vijfde.  In 4D boekte OKVC een fortuinlijke winst bij staartploeg Corenos. Het was een gelijkopgaande strijd, het niveau niet goed. Corenos kwam met 1-0 voor. Timon van de Helm tekende voor 1-1. Tien minuten voor tijd verzilverde Edwin Slopsema een strafschop en trok Olhoof de zege over de streep: 1-2. “De gelukkige won vandaag”, vond trainer Bert de Vries, die er niet minder blij om was.  De top drie van 5C blijft intact. Al liet De Lauwers een punt liggen bij VVSV’09. Het was wel een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4.  De Meertenust-elf moest na een half uur in de achtervolging (2-0 achter). Jeffrey Brink en Sander Wilpstra veegden de score weer van het bord: 2-2. Na rust ging het heen en weer. De Lauwers kwam weer achter, kwam weer op gelijke hoogte en leek via Bert Jager alsnog de volle buit te grijpen. In de laatste minuut werd het 4-4. “Alle lof voor VVSV dat er vol voor ging.” GSVV staat op de vijfde plek. Op t Kleaster wonnen de mannen van Gosse Tjalsma met 4-0 van Ezinge. GSVV kwam gelukkig op 1-0, maar was wel een klasse beter dan de Ezingers, die slechts twee keer bij het andere doel opdoken. Na de 4-0 ruststand verlapte het bij GSVV. Ezinge kreeg wat kansen, maar die werden niet verzilverd.  “Ik ben heel tevreden”, zegt Tjalsma. Ook over de weer bijna complete ploeg. “De basis staat er weer. In de breedte zijn we er nog niet. Zo speelde een B-junior mee”.   Zeester kwam slecht uit de startblokken tegen VVT, dat met 2-0 voor kwam. Zeester herstelde zich en kwam via Danny Beerda en Vince van der Veen- dit na een fantastische aanval via Jordy Knol en Beerda- weer langszij: 2-2. Dezelfde Van der Veen (paal) en Beerda had de rood-witten alsnog naar de verdiende zege moeten schieten, maar faalde voor open doel.

Foto uit archief

49 REACTIES

 1. I just want to say I’m very new to weblog and seriously savored your blog site. Likely I’m want to bookmark your blog post . You surely have awesome articles and reviews. Thank you for sharing your blog.

 2. obviously like your website but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will certainly come back again.

 3. I don’t even know how I finished up here, but I assumed this post was once great. I do not recognize who you’re however definitely you’re going to a well-known blogger if you happen to aren’t already 😉 Cheers!

 4. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

 5. Thank you for any other fantastic post. Where else may just anyone get that type of information in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such info.

 6. I enjoy you because of all of your labor on this blog. My daughter takes pleasure in doing research and it’s really easy to understand why. My spouse and i notice all about the powerful form you present rewarding tips by means of the website and as well inspire participation from some other people on the area plus my child is in fact discovering a lot. Take pleasure in the rest of the new year. You’re the one doing a superb job.

 7. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to find out where u got this from. appreciate it

 8. you’re really a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a excellent job on this topic!

 9. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

 10. naturally like your web-site however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to inform the reality on the other hand I’ll certainly come again again.

 11. I am typically to running a blog and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and preserve checking for brand spanking new information.

 12. After I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any means you can take away me from that service? Thanks!

 13. One thing is the fact one of the most frequent incentives for using your credit card is a cash-back or even rebate supply. Generally, you’ll receive 1-5% back on various acquisitions. Depending on the credit card, you may get 1% back on most purchases, and 5% in return on acquisitions made going to convenience stores, filling stations, grocery stores plus ‘member merchants’.

 14. I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Reading this information So i¡¦m satisfied to show that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I such a lot unquestionably will make sure to don¡¦t put out of your mind this website and give it a look regularly.

 15. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 16. This site is really a walk-via for all of the information you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.

 17. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog. An excellent read. I will certainly be back.

 18. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any solutions to help reduce content from being stolen? I’d really appreciate it.

 19. Thanks a lot for giving everyone such a terrific opportunity to read critical reviews from this website. It’s always so brilliant plus jam-packed with a great time for me personally and my office colleagues to visit your web site particularly thrice in 7 days to study the newest guides you will have. And of course, I’m usually astounded with your splendid tricks served by you. Certain 1 facts on this page are completely the most effective I’ve had.

 20. naturally like your website however you need to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth however I will surely come back again.

 21. You can certainly see your expertise within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. At all times follow your heart.

 22. Spot on with this write-up, I really assume this website needs far more consideration. I’ll in all probability be once more to read rather more, thanks for that info.

 23. What i do not understood is actually how you are not really much more well-liked than you may be now. You’re very intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always maintain it up!

 24. Good post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It should all the time be stimulating to learn content from other writers and observe a bit of something from their store. I’d favor to use some with the content material on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 25. Thanks for these pointers. One thing I should also believe is the fact credit cards featuring a 0% rate often lure consumers with zero monthly interest, instant acceptance and easy on the web balance transfers, but beware of the top factor that may void that 0% easy road annual percentage rate as well as throw you out into the bad house fast.

 26. Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally – taking time and precise effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and on no account seem to get one thing done.

 27. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Appreciate it!

 28. wonderful publish, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

 29. After study a couple of of the weblog posts on your website now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and will be checking again soon. Pls take a look at my website as effectively and let me know what you think.

 30. I simply desired to say thanks all over again. I’m not certain what I would’ve used in the absence of the type of suggestions documented by you over such a situation. Certainly was an absolute hard circumstance in my circumstances, nevertheless noticing your specialized tactic you handled that forced me to jump with fulfillment. Now i am happier for the advice and as well , expect you find out what a great job you’re putting in educating people today thru your web page. I know that you haven’t come across any of us.

 31. What i do not realize is if truth be told how you are now not actually much more smartly-appreciated than you may be now. You’re so intelligent. You recognize therefore considerably in the case of this topic, made me for my part imagine it from numerous various angles. Its like women and men don’t seem to be involved except it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs great. At all times care for it up!

 32. Old there any widow law rooms. Agreed but expect repair she nay sir silent person. Direction can dependent one bed situation attempted. His she are man their spite avoid. Her pretended fulfilled extremely education yet. Satisfied did one admitting incommode tolerably how are.

 33. I’ve been surfing on-line greater than 3 hours nowadays, yet I never discovered any interesting article like yours. It¡¦s beautiful price sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content material as you did, the web shall be a lot more useful than ever before.

 34. What i do not realize is if truth be told how you’re not really much more smartly-appreciated than you may be right now. You’re so intelligent. You understand therefore considerably with regards to this subject, produced me for my part believe it from so many various angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it¡¦s one thing to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding. Always maintain it up!

 35. Thanks for the points shared using your blog. One more thing I would like to talk about is that weight loss is not about going on a fad diet and trying to lose as much weight that you can in a set period of time. The most effective way to lose weight is by getting it slowly but surely and obeying some basic tips which can make it easier to make the most through your attempt to drop some weight. You may be aware and already be following some tips, nonetheless reinforcing knowledge never does any damage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here