“Niet winnen betekent een slechte zaterdag”

0
82

Nick Marsman opnieuw aan de start

GROOTEGAST/OMMEN – De 5 kilometer van 2017 kende in Nick Marsman een uitgesproken winnaar. Marsman klokte een tijd van 15 minuten en 21 seconden en was daar content mee. “Toch moet dat dit jaar anders”, aldus de hardloper uit Ommen die op 31 maart wederom aan de start zal verschijnen. Het persoonlijk record van Marsman staat op 15.01 “en dat is voor mij het doel”, stelt hij. Marsman verwacht rond de 15 minuten te kunnen finishen heeft het verbreken van zijn eigen pr als doel gesteld. “Zeker in Grootegast is dat mogelijk”, vindt hij. “De LEGiO-run is meer dan een hardloopwedstrijd. Het LEGO-thema en het feest langs de route maken dit een speciaal evenement en een schitterende wedstrijd om te lopen. Vorig jaar kwam ik hier op uitnodiging van de organisatie om het parcours te lopen. Het was een prachtige ervaring en ik kijk uit naar 31 maart.” Of Nick Marsman zijn eigen pr verbreekt is overigens wel afhankelijk van andere voorwaarden, stelt hij. “Er stond vorig jaar een fantastisch deelnemersveld aan de start met een aantal snelle jongens. Daar kan je dan mooi mee oplopen, waardoor de snelheid er in blijft zitten. Heb je een zwakker deelnemersveld dan zou het ook zomaar ‘stil’ kunnen vallen en loop ik dus geen persoonlijk record.” Alhoewel een pr heel mooi zou zijn is winst een must voor Ommer sportman. “Eerlijk? Ik kan nu zeggen dat als ik op snelheid wordt geklopt dat geen teleurstelling is, maar dan zou ik liegen. Winst is het doel. En als dat niet lukt is dat flink balen en heb ik een slechte zaterdag.” Mocht Marsman zaterdag zijn eigen record verbreken en het parcoursrecord scherper stellen dan ligt er een bonus van 50 euro voor hem klaar. Voor de rest van het prijzengeld moeten deelnemers toch echt de 10 kilometer lopen, welke wordt gezien als de officiële wedstrijdloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here