Ongenode Gast: Rabobank deelt leuke cadeautjes uit

0
47

Tijd: 21.00 uur
Datum: dinsdag 20 maart
Plaats: Zuidhorn

ZUIDHORN – Liefst 150 verenigingen uit het Westerkwartier én Noordenveld hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Waarom? Om de clubkas te spekken, want de Rabobank stelde 70.000 euro beschikbaar om onder de 150 deelnemende clubs te verdelen. Welke vereniging met het meeste geld naar huis hing af van de hoeveelheid stemmen die een club wist te vergaren. Carlo Ezinga, directeur Commercie van Rabobank Noordenveld West Groningen, heette het ruim 200-koppige publiek eerst welkom voordat de cheques werden overhandigd door oud-schaatser en achterruitduiker Erben Wennemars. Erben hield een praatje over sport. Zijn sport; schaatsen. Hoe hij als klein kind al met schaatsen in aanraking kwam – de familie Wennemars waren naast boeren ook beheerders van de ijsclub in Dalfsen – en hoe hij is uitgegroeid tot de sportman die hij is. “Winnen zit in zijn bloed, sport gaat om winnen toch?”, stelde hij de vraag. Oprichter van de moderne olympische spelen Pierre de Coubertin zei echter: “Het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden.” Of vrij vertaald: ”meedoen is belangrijker dan winnen”, de olympische gedachte. Met heel veel humor vertelt Erben hoe hard hij trainde – niemand trainde harder dan hij – en hoe hij zo goed in zijn element zat (veelvoudig kampioen, jonge knaap uit Dalfsen, op en top fit) en dat hij de olympische spelen dus wel moest winnen. Totdat hij besefte dat het wel erg arrogant is om te denken dat niemand anders harder traint dan jij. Dat alleen mensen uit de achterhoek geboren schaatsers zijn en dat jij de enige bent die fit is. “Hard werken, doel voor ogen, onzekerheid herkennen, erkennen en gebruiken en wakker zijn. Dat zet je op de grond. Niet op het ijs maar in het ijs. Dan voel je je lichaam en pas dan ben je tot grootse prestaties in staat. En dan hoef je niet te winnen om toch kampioen te zijn”, was de les die Erben deelde met de zaal.
De grote winnaar van de avond is Volksvermaken Peize dat maar liefst 1.255 euro mee naar huis kreeg. Zij werden in het kielzog gevolgd door ’t Steenhuus uit Niebert en -wederom uit Peize- gymnastiekvereniging DSTV Peize. Uiteraard genoten ook clubs uit het Streekgebied van de gezellige avond waarin oud-schaatser Wennemars naast het uitreiken van de cheques ook iets vertelde over zijn sport. En over de weg van zijn geboorteplaats Dalfsen naar de Olympische Spelen. Speciale aandacht was er ook voor Frans Hegeman van Carnavalsvereniging Oldeclooster over het succes van carnaval in het Noorden en John Bouwman van CMV Excelsior Grijpskerk over het online platform VBSM voor muziekverenigingen. Verder waren er ook leuke dragen voor het Abel Tasmankoor, Aduard 2000, Aduarder Tennisclub, Aktie 68, BV Zuidhorn, Buurtvereniging Briltil, Bicycle Showband Crescendo, Buurthuiskamer Aduard, Tida Kira, CH Westerkwartier, DINDUA Oldekerk, CMV Oranje, DSO, de Brug, Dorpsbelangen Noordhorn, EHBO vereniging Oldehove, Fietsclub ‘Voor de Wind’, Frizarre, GSV Let’s Move, Gymvereniging Grijpskerk, HKZ, IJsvereniging Ezinge, Judo ver. Grootegast, Mien Westerkwartier, Mv Wilhelmina Zuidhorn, Woudklank, Open Air Festival Grootegast, Open Monumentendag Zuidhorn, Oranjemarkt, Passage, Pluimvee- en Konijnenfokvereniging Het Westerkwartier, PromoCrescendo, Rederijkersvereniging Eendracht, SVA, Stichting G-voetbal, Stichting Vlaggetjesdag Zoutkamp, TC Oldehove, Tuigpaardenconcours Grootegast, Dorpsbelangen Lauwerzijl, ‘Onze Vogels’, vv Zuidhorn, Zwembad de Griffioen en vele andere clubs en verenigingen uit het westen van Groningen en de gemeente Noordenveld. Na afloop werd er vrolijk geproost en nader kennis met elkaar gemaakt. Want behalve welkome bedragen waar nieuwe doelen mee gerealiseerd kunnen worden, is de Rabobankavond ook uitermate geschikt om te netwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here