LEGiO-run: Schrijf je in en loop mee!

0
40

GROOTEGAST – De LEGiO-run is het leukste en meest kleurrijke hardloopevent van Grootegast en omstreken met Lego als thema. Er is een wedstrijdloop van 10km, een recreatieve 5km of de gezellige funrun. De wedstrijdloop maakt onderdeel uit van het Loop-circuit Noord Nederland, waar bijvoorbeeld ook de Leekster Lenteloop en de Oranjerun van Oldehove deel van uitmaken. De route van de 10 en 5 kilometer loopt door het gezellige Grootegast, waarbij sinds 2017 ook Tuincentrum Drint onderdeel uitmaakt van het parcours. Op het parcours worden Lego-gerelateerde objecten geplaatst en zijn er meerdere muzikanten langs de route waardoor de LEGiO-run nog feestelijker wordt om te lopen. De LEGiO-run is op zaterdag 31 maart 2018. Vanaf 11:30 uur kunnen mensen zich nog inschrijven voor alle afstanden. De inschrijfruimte zit op het Marktplein, tegenover het gemeentehuis op Hoofdstraat 97. Kijk voor alle informatie op www.legiorun.nl.

Bereikbaarheid
Vanaf de afritten van de snelweg staat de LEGiO-run met routeborden aangegeven. Bij aankomst in Grootegast kun je de borden en instructies van de verkeersregelaars volgen naar de parkeerplaatsen. Vanaf de parkeerplaats wordt u richting het Marktplein gestuurd middels borden. Het Marktplein grenst aan Hoofdstraat 97, dit is tegenover het gemeentehuis. De Hoofdstraat is op de wedstrijddag de hele dag afgesloten voor verkeer, aan weerskanten staan daarom dranghekken en verkeersregelaars.

Afhalen startnummer vrijdag
Vrijdag 30 maart kan jij nog je startnummer afhalen bij installatiebedrijf Buist, Rondweg 13 in Grootegast. Openingstijden zijn 09.00 – 12.00 uur & 13.00 – 17.30 uur.

Afhalen startnummer wedstrijddag
Zaterdag 31 maart kan jij je startnummer afhalen vanaf 11:30 uur in de inschrijfruimte, op het Marktplein. De inschrijfruimte is met bebording en een spandoek aangegeven.

Inschrijfruimte
In de inschrijfruimte zijn verschillende balies aanwezig. Balies voor het afhalen van startnummers en voor mensen die zich op de wedstrijddag nog willen inschrijven Let wel: er is geen pinautomaat aanwezig, inschrijfgeld dient contant betaald te worden. Tegenover het Marktplein is er de mogelijkheid om geld te pinnen.

Startnummer vergeten/ wijzigen afstand
Indien jij je startnummer bent vergeten of de afstand wil wijzigen, dan kan dat op de wedstrijddag in de inschrijfruimte. Geef daar aan wat er aan de hand is, de vrijwilligers passen de gegevens aan in het systeem. Je ontvangt dan een nieuw startnummer. In beide gevallen betaal je €3. Let op, je kan niet met een 5km startbewijs de 10km lopen en omgekeerd, dit is omdat de bibtags gekoppeld zijn met het tijdsregistratiesysteem.

Kleedruimte
Bij de inschrijfruimte is tevens de kleedruimte voor mannen en vrouwen. De ruimte is alleen bedoeld voor het omkleden en dient niet als kledingopslag.

Kledingopslag
Tassen en kleding kan je afgeven bij de kledingopslag. Je dient dit wel in een tas aan te leveren, neem aub een tas mee! Bij afgifte van je spullen krijg je een papieren nummer. Op vertoon van dit nummer ontvang je na afloop de spullen. Gebruik van de kleding-opslag is geheel op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor diefstal of vernieling.

Warming-up
Alleen bij de funrun is een warming-up. De afgelopen jaren is gebleken dat deelnemers liever hun eigen warming-up doen.

Water- en fruitpost
Onder de partytent op de Hoofdstraat is onze water- en fruitpost. Vanuit de watertank van Amysoft Watersystems krijgen de lopers water aangeboden. Voor de 10km lopers is er op 8m nog een extra waterpost, voor de 5km lopers is deze op 3km.
Na afloop kunnen deelnemers een stuk fruit pakken.

LEGiO-medaille
Alle lopers kunnen na afloop bij de finish onze speciale LEGiO-medaille aannemen.

Langzame lopers, links lopen
Wij willen de langzame lopers vragen om links te lopen, zodat de snelle lopers geen last hebben van wandelende mensen. Let op: bij de 5km is al vroeg een smalle bocht naar rechts, houd hier aub rekening mee.

Tijden
Vanaf 11:30 uur is het Marktplein “geopend” en ook onze inschrijfruimte. Op het Marktplein zijn marktkramen, eetgelegenheden, een springkussen en ook zijn er meerdere optredens. Wees op tijd in verband met eventuele wachttijden.

Funrun 13:00 uur
10 km 13:45 uur
5km 15:30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here