Buitenpost na uitstekende start met hakken over de sloot, 2-1

38
199

BUITENPOST – Na de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys en de uitwedstrijd bij Oranje Nassau, sierde afgelopen zaterdag opnieuw een mooie wedstrijd het affiche. Buitenpost ontving op het eigen sportpark De Swadde in Buitenpost het Harense Gorecht. De trotse koploper thuis tegen de nummer drie van de ranglijst in de Eerste Klasse E. Daarnaast een strijd op een echt grasveld, waar voetbal voor is bedoeld! Bij de Grunnegers had trainer Bert Vos drie reserves op de bank geposteerd: Sjoerd Hoekstra, Remmert van Stempvoort, Bob Poorta en keeper Jelmer Kiewiet. Buitenpost-trainer René van der Weij had gekozen voor Wim de Vries, Durk de Haan, Martijn J. Douma, Halbe Elsenga en keeper Marvin Heidstra. Omstreeks 14.30 uur gaf arbiter J.A. de Vries het startsein, nadat Pupil van de Week Freerk van der Heide (JO10-1, AdeH) middels een shoot-out de Gorecht-keeper kansloos had gelaten. Het arbitrale trio werd gecompleteerd door de assistenten, de heren M. Dijkstra en G.J. ten Pas.

(door Anne de Haan)

Start koploper Buitenpost wederom prima

Prachtig weer, een heerlijk zonnetje gecombineerd met een aangename temperatuur. Voeg daarbij een voetballende tegenstander en er zijn genoeg ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal! Al in de derde minuut probeerde aanvoerder Berend Jan Schootstra het goede voorbeeld te geven, maar zijn poging vloog te gehaast naast én hoog over het doel van Gorecht-keeper Willem Bouwkamp. Amper een minuut later leverde een uitstekende pass van middenvelder Rob Dijkstra op spits Rik Weening helaas slechts een corner op. Deze eerste corner leverde geen gevaar op, de tweede corner wél! Het scorebord gaf de achtste minuut aan, verdediger Joost Jesse Visser slingerde de bal uitstekend voor de goal waar Rob Dijkstra prima raak kopte, 1-0. Je kunt uiteraard als koploper niet mooier beginnen. Direct alle goede bedoelingen en het plan van aanpak van de tegenstander van tafel geveegd, wat wil je nog meer? Nou, de mannen van trainer Van der Weij hielden het gas erop, want ze wilden meer afstand nemen. Gorecht-keeper Bouwkamp was echter zo nu en dan een hinderlijke sta in de weg. Zo stuitte Dijkstra op de Harense goalie en leverde het slechts een corner op. Na ruim een kwartier werd de voorsprong terecht verdubbeld. Het was uiteindelijk Rolf Dijk, die vanaf rechts uitstekend naar binnenkwam en na drie man gepasseerd te hebben even zo fraai binnenschoot, 2-0. Een geweldig doelpunt!

 

Buitenpost vergeet score te vergroten

De Blauwkes zaten op rozen, er werd uitstekend gespeeld en het wachten was op meer doelpunten om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Een derde doelpunt zou toch wel de genadeklap voor Gorecht betekenen. En die zo gewenste derde treffer bleef uit, mogelijkheden kwamen er nog wel. Na bijna een half uur leverde libero Robin Huisman de Jong weer eens een van zijn befaamde passes af, nu op de stropdas van spits Rudmer Loonstra. Deze passte prima op Martijn van Roeden, maar zijn poging leverde opnieuw slechts een corner op. De corner was ongevaarlijk, zij het, dat Gorecht gevaarlijk counterde. De bal kwam uiteindelijk bij de topscorer van de Eerste Klasse E terecht, Robin Zuidema. Hij haalde hard uit, maar zijn knal ontbeerde de juiste richting en vloog voor het doel van keeper Van der Meulen langs. Voor rust kreeg Buitenpost nog mogelijkheden via Weening – die op keeper Bouwkamp stuitte – en een hele mooie voor Dijk, na een geweldige assist van Dijkstra. Dijk schoot echter te gehaast naast. Toen Weening ruim vijf minuten voor rust onderuit werd gehaald mocht Huisman de Jong de vrije trap verzilveren, maar zijn schot werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van Schootstra terecht. Zijn knal was loeihard, maar werd geblokt in de Gorecht-defensie. Zo nam bij Buitenpost de scherpte wat af en kreeg Gorecht met nog zo’n vijf minuten te gaan, een mogelijkheid middels een vrije trap. Gelukkig was keeper Van der Meulen alert en kon hij de vrije trap van Lloyd Jackson onschadelijk maken. Zo was de ruststand na ruim een kwartier al bereikt, 2-0.

 

Gorecht pakt het initiatief

Terwijl in de eerste helft al spelers warmliepen, kwam de eerste wissel van Gorecht in de rust. Trainer Vos liet Hein van Marrum in de kleedbox achter, Sjoerd Hoekstra mocht de Groningers van meer aanvalsdrift voorzien. En die opzet zou slagen, naarmate trainer Vos wisselde en zo meer druk naar voren bracht. Zo kwam na een minuut of acht Bob Poorta in het veld voor Roy Dobbinga en na een kwartier mocht ook aanvaller Frank van der Veen naar de kant ten faveure van de evaren Remmert van Stempvoort. Bij Buitenpost mocht Van Roeden naar de kant en kwam Wim de Vries binnen de lijnen. Bij Gorecht was inmiddels een gevoel ontstaan dat er nog wat te halen viel. Zo probeerde aanvoerder Thijs Hekman het van afstand, maar het kon Buitenpost-sluitpost Van der Meulen niet verontrusten. Het eerste Buitenpost-gevaar ontstond pas na bijna vijfentwintig minuten in de tweede helft. Weening passte op Dijkstra en zijn voorzet belandde bij Loonstra. Na Loonstra’s poging, restte slechts een corner, via keeper Bouwkamp. De corner van Van Dijk kon de Harense defensie niet verontrusten. De Buitenposter scherpte van voor de rust, was echter ver te zoeken. Het initiatief was voor Gorecht.

 

Gorecht-invaller Poorta zorgt voor spannend slot

Het Harens verzet – dat Gorecht heette – kwam nog meer tot uiting, nadat invaller Poorta twee keer de gelegenheid kreeg raak te knallen. De eerste poging kon Buitenpost-keeper Van der Meulen nog uitstekend redden ten koste van een rebound, maar op de tweede knal moest hij het antwoord schuldig blijven. Van der Meulen werd overigens dit maal niet gesteund door zijn verdediging, want Poorta kreeg alle gelegenheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten, 2-1. Het slot werd spannend. Gorecht rook bloed en viel aan waar het kon. Buitenpost moest noodgedwongen wisselen, nadat verdediger Visser met een enkelblessure naar de kant moest. Durk de Haan kwam hem vervangen. Ook voor de koploper kwamen er nog kansen. Zo verdiende Weening een vrije trap, die door Huisman de Jong diagonaal werd ingeschoten. De bal vloog ook over, de man met de fluwelen trap had zijn vizier niet op scherp staan. Diezelfde Huisman de Jong kreeg even later nog een mogelijkheid, nadat aanvoerder Schootstra door Rick Bruns was neergehaald. Het schot van Huisman de Jong smoorde in de Gorecht-defensie. Vlak voor tijd kroop Buitenpost nog door het oog van de naald, toen Jackson een rebound kreeg na een ouderwetse scrimage in het Buitenposter strafschopgebied. De volley van Jackson onteerde de juiste richting en vloog naast. Hierna moest invaller De Haan het veld ook alweer geblesseerd verlaten, Martijn J. Douma kwam de ongelukkige speler vervangen. Toen arbiter De Vries zo goed als van plan was de wedstrijd te beëindigen, kreeg schutter Zuidema nog een levensgrote kans. Via de hand van Buitenpost-sluitpost Van der Meulen, de paal en een verdediger op de doellijn, verdween de bal naast het doel en dus kon de koploper opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen; eindstand 2-1.

 

Zondagmorgen met Van der Weij …

“En dat is wat je graag wilt zien”, zei Van der Weij een dag later. “Gevaarlijk en gevarieerd aanvallen en kansen creëren! Bij rust moet je gewoon met 5-0 voorstaan. Het waren 100% kansen. Vlak voor rust geven we een kans weg en je merkt dat de scherpte dan wat weg ebt. In de tweede helft konden we ons niet herpakken en wordt Gorecht gevaarlijker. Gelukkig stond Kevin (van der Meulen – AdeH) goed te keepen, anders wordt het al veel eerder spannend. Daarnaast verzuimden wij de beslissende 3-1 te maken en mochten van geluk spreken, dat die laatste bal van Gorecht, via de hand van Kevin, binnenkant paal en het hoofd van een speler die op de doellijn stond nog naast rolt. Misschien is dat het geluk dat een koploper soms kan hebben!” Daarnaast bleek trouwens dat naaste concurrent Drachtster Boys thuis verloor van d’ Olde Veste ’54 met 1-2 en is de Buitenposter voorsprong inmiddels gegroeid tot tien punten. Maar laten we niet te voorbarig zijn, want volgende week gaat Buitenpost op bezoek in Winsum, bij de gelijknamige hoofdmacht. En Winsum is – meestal – altijd lastig. Aanvaller Rolf Dijk gaf nog aan: “Eerst de blik op Winsum en weer hoge eisen aan ons zelf stellen!” Ik kan daar alleen maar op antwoorden: “Zo is het en dàt horen wij graag!”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser (76/Durk de Haan, 89/Martijn J. Douma), Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout, Berend Jan Schootstra, Rob Dijkstra, Rolf Dijk, Rik Weening, Rudmer Loonstra, Martijn van Roeden (60/Wim de Vries).

Opstelling Gorecht: Willem Bouwkamp, Robbert Oosterhuis, Rik van der Hem, Thijs Hekman, Rick Bruns, Hein van Marrum (46/Sjoerd Hoekstra), Roy Dobbinga (53/Bob Poorta), Twan Boersma, Robin Zuidema, Lloyd Jackson, Frank van der Veen (60/Remmert van Stempvoort).

Aantal toeschouwers: 312

Scoreverloop: 8. Rob Dijkstra (1-0), 16. Rolf Dijk (2-0), 70. Bob Poorta (2-1)

 

Foto van Hans Zwamborn, ook op www.kiepie.nl

38 REACTIES

 1. I just want to say I’m beginner to blogging and seriously liked you’re web blog. More than likely I’m want to bookmark your website . You really have really good articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your web-site.

 2. Thanks for your post here. One thing I’d like to say is that often most professional domains consider the Bachelor Degree just as the entry level standard for an online degree. Whilst Associate Diplomas are a great way to begin, completing a person’s Bachelors opens many doorways to various employment opportunities, there are numerous internet Bachelor Course Programs available coming from institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another concern is that many brick and mortar institutions present Online variants of their certifications but generally for a extensively higher price than the organizations that specialize in online qualification plans.

 3. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks!

 4. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous website.

 5. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

 6. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

 7. I have observed that charges for online degree pros tend to be a great value. Like a full College Degree in Communication with the University of Phoenix Online consists of Sixty credits at $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online provides a Bachelors of Business Administration with a whole study course feature of 180 units and a tuition fee of $30,560. Online learning has made getting the diploma far more easy because you can easily earn your degree through the comfort of your abode and when you finish from office. Thanks for all the tips I have certainly learned through the blog.

 8. Hey very cool blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am glad to find numerous helpful info right here in the put up, we need develop more strategies in this regard, thanks for sharing.

 9. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 10. It is indeed my belief that mesothelioma is definitely the most deadly cancer. It’s got unusual attributes. The more I really look at it the harder I am persuaded it does not conduct itself like a real solid tissues cancer. In the event mesothelioma is really a rogue virus-like infection, then there is the chance of developing a vaccine as well as offering vaccination to asbestos open people who are vulnerable to high risk associated with developing future asbestos associated malignancies. Thanks for revealing your ideas about this important ailment.

 11. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 12. I have figured out some new things from your internet site about desktops. Another thing I’ve always imagined is that computer systems have become a product that each residence must have for some reasons. They offer convenient ways to organize homes, pay bills, search for information, study, hear music and perhaps watch tv series. An innovative method to complete these types of tasks is by using a notebook computer. These pc’s are mobile, small, effective and convenient.

 13. Very good site you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 14. My spouse and i got very joyful when Peter managed to finish up his inquiry from your precious recommendations he obtained using your blog. It is now and again perplexing to simply happen to be giving for free information and facts which usually other people could have been making money from. So we already know we’ve got the blog owner to appreciate because of that. The illustrations you have made, the straightforward blog navigation, the relationships your site aid to instill – it is mostly remarkable, and it’s really assisting our son in addition to our family reason why that idea is satisfying, which is especially pressing. Thanks for the whole lot!

 15. You really make it appear so easy together with your presentation however I find this matter to be really one thing that I think I might never understand. It kind of feels too complicated and extremely vast for me. I am having a look ahead to your subsequent post, I’ll try to get the grasp of it!

 16. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

 17. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 18. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

 19. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you have done a awesome job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Internet explorer. Exceptional Blog!

 20. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 21. Hello, Neat post. There’s an issue along with your web site in internet explorer, may test this… IE still is the market chief and a good section of other folks will miss your magnificent writing due to this problem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here