Sterke tweede helft Grootegast lichtpunt in donkere dagen

20
208

‘Koning van de gelijke spelen’ blijft hopen op wonder

GROOTEGAST – Net als in Opeinde speelde Fc. Grootegast thuis met 2-2 gelijk tegen ONT.  Het was alweer de negende remise van dit seizoen voor Grootegast en is daarmee koploper. Maar van gelijke spelen kan de ploeg van Jan Haan niet leven. Grootegast moet een keer winnen,  om het plagende degradatiespook te ontwijken.

Fc Grootegast en ONT (Opeinde, Nijega en De Tike) zitten in hetzelfde schuitje, al staan de Friezen er beduidend beter voor.  Hoewel er nog altijd een uitgang is, kan de formatie van Jan Haan deze maar niet vinden. Dat kwam met name in de eerste helft aan het licht, waarin de thuisclub aanvankelijk de lakens uitdeelde, maar niet strak trok. De eerste de beste gelegenheid kwam van verdediger Stefan Krijthe, die in de korte hoek schoot. Helaas ook in buitenspelpositie. Een tweede dreiging was een fraaie combinatieaanval, maar de beslissende voorzet was niet goed. ONT wachtte af en sloeg vervolgens meedogenloos toe. De ijzervreter Oebele Twijnstra reageerde op een hoge bal, terwijl de Grootegast-defensie juist niet reageerde. Het was voor Twijnstra een koud kunstje om 0-1 aan te tekenen. Donkere wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen boven het groene gedeelte. Grootegast krabbelde overeind na deze zoveelste tegenslag en viel het oerdegelijke bastion van ONT van alle kanten aan. Met name via Paolo Francisco, die dit keer de defensie leidde en Ite Hoolsema vanaf het middenveld.  Het offensief leverde tal van kansjes op. Voor Rolf Hazenberg (kon geen richting geven aan kopbal), Tim Veenstra (kon de bal niet laag houden), wederom Hazenberg (geloofde in trap naar voren van Ite Hoolsema, maar kwam in botsing met de keeper), Stefan Krijthe (fraaie soloactie strandt in schoonheid), Hazenberg (derde poging, met het hoofd).  Grootegast rammelde flink aan de poorten van de Friese burcht, maar kwam er niet doorheen.  Na een half uur een vrije trap voor de tegenstander, op zo’n 25 meter van het doel. Achter de bal Hielke Knippens. Als een streep vloog de bal in de uiterste hoek: 0-2. Doelman Jelmer van Gorp kon de bal van ver zien aankomen, maar was toch kansloos. Van Gorp is notabene de vierde keeper dit seizoen. Voor de pas 15-jarige was het zijn tweede wedstrijd. De jonge doelman liet even daarvoor zien toch wel wat te kunnen, door een laag schot uit de hoek te ranselen. Met de 0-2 op het bord was het voor Grootegast vechten tegen de bierkaai. Frank Vening slingerde de bal maar weer eens voor de pot, hopend op een succes voorin. Ite Hoolsema had de beslissende actie niet in huis. Er zat verder geen verrassing in het spel. “Het geloof is er niet”, sprak ook preses Liekel Faber.  Ook de supporters zagen er geen heil meer in: “uithuilen en opnieuw beginnen”.  Hoe symbolisch.  De afbraak van de oude kantine en wederopbouw van het nieuwe onderkomen, waarvan de contouren zichtbaar worden. Wanneer Fc. Grootegast het niet redt mag het ook opnieuw proberen. Van onderaf weer bouwen aan een nieuwe succesformatie.  Dat waren de weinig hoopgevende bespiegelingen na de eerste helft. Het tweede deel liet Grootegast toch een ander gezicht zien. Letterlijk, met Mike Homan in de ploeg en later Ronald Horinga. Bij de tweede afstandspoging van Veenstra had de keeper alle moeite. Dan een vrije bal, net voor de zestien. Na een verrassend overstapje van Hoolsema mocht Vening vuren. De kogel werd afgeweerd door een woud van ONT-benen. Grootegast draaide de duimschroeven aan tegen een ONT, dat niet veel soeps meer was en slechts kon tegenhouden. Grootegast bracht na rust meer variatie in het spel. Want met het rondspelen zoals de elf van Haan zo goed kan, daar komt de ploeg niet ver mee. Een crossbal van Vening bood meer soelaas. Deze bereikte Homan op de andere vleugel, de invaller nam de bal in één keer op de slof. De bal ging weliswaar naast, maar wie niet waagt wie niet wint…Zo dacht Ite Hoolsema er ook over, die over ging tot direct spel. Na weer zo’n trap naar voren reageerde Veenstra attent en schoof de bal langs de uitkomende sluitpost Hedzer Hoekstra, ook al de derde keeper van ONT: 1-2. Het spel van Grootegast was al verbeterd, nu de meer dan verdiende goal viel, werd ONT zenuwachtig. Grootegast voetbalde verzorgd, maar zorgde ook voor meer stootkracht. Krijthe probeerde het van afstand, maar raakte de bal niet vol. Ook Bouwe Pompstra haalde uit, maar deze was te hoog gericht. Het was wel een wonder dat het zo lang 1-2 bleef. In de eindfase leek de strijd in Friezer voordeel beslist. Michel Weisser omzeilde de buitenspelval, Van Gorp greep half in,  in de rebound werd alsnog gescoord.  Maar…buitenspel!  Woede en frustratie van beide kanten over enkele beslissingen van de verder uitmuntende scheidsrechter Moed. Frank Vening spoorde zijn manschappen nog eens aan: “Nog vijf minuten alles geven!”.  En dat deed Grootegast en die werklust werd beloond. Rolf Hazenberg geloofde in een hoge bal, kwam voor de keeper en schoot nu wel overtuigend in: 2-2. Grootegast was zelfs nog dichtbij de winst, toen Veenstra nog een keer op het doel afstormde. De aanvaller kwam net te kort.  Het zoveelste gelijke spel van Grootegast. Maar van 0-2 naar 2-2 en een sterke tweede helft…..het is nog niet verloren. Lichtpunten in donkere dagen…

Sportveldencomplex Grootegast: Fc. Grootegast-ONT 2-2 (0-2); Scoreverloop: 5. Oebele Twijnstra 0-1,  30. Hielke Knippens 0-2, Tim Veenstra 1-2, 90. Rolf Hazenberg 2-2;  Scheidsrechter: K. Moed (Klazienaveen);  Gele kaart: Paolo Francisco (Grootegast), Danny Zijnstra, Reinier van der Steege (ONT); Toeschouwers: 150

Opstelling Grootegast: Jelmer van Gorp, Max Rademaker (50. Ronald Horinga), Frank Vening, Stefan Krijthe, Haye Tuithof, Paolo Francisco, Bouwe Pompstra, Johan Beute (45. Mike Homan), Ite Hoolsema, Rolf Hazenberg, Tim Veenstra

20 REACTIES

 1. I and also my guys were reviewing the good information from your website and so all of the sudden I got a terrible suspicion I had not thanked the site owner for them. The young boys appeared to be absolutely joyful to see them and have certainly been taking advantage of these things. Appreciate your turning out to be indeed kind as well as for going for some impressive useful guides millions of individuals are really desirous to be informed on. My very own honest regret for not saying thanks to you sooner.

 2. I just want to tell you that I am beginner to weblog and truly loved you’re page. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You amazingly come with tremendous article content. Thanks a bunch for revealing your blog.

 3. Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.

 4. Hiya! I was looking at your website for the first time and wanted to tell you I had fun reading it. I thought I’d share my website too. You can learn about who was I in my past life there. Check it out if you’re interested. Thanks!!

 5. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 6. Hiya, I am really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is actually annoying. A good blog with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 7. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 8. Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and just could not come across. What an ideal web site.

 9. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 10. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice practices and we are looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an email if interested.

 11. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Cheers

 12. I have discovered some important matters through your blog post. One other subject I would like to express is that there are several games available and which are designed specifically for toddler age young children. They consist of pattern acceptance, colors, pets, and designs. These generally focus on familiarization as opposed to memorization. This will keep little kids occupied without experiencing like they are learning. Thanks

 13. But wanna input on few general things, The website style and design is perfect, the articles is rattling good. “The way you treat yourself sets the standard for others.” by Sonya Friedman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here