’t Fean ’58 zet grote stap richting  titel; korfbaluitslag Zeester

0
15

STREEK –  ’t Fean ’58 is weer een stap dichterbij het kampioenschap. Door de winst op Waskemeer en verlies van Leovardia wordt de voorsprong weer groter.  De Feansters kunnen de titel nauwelijks meer ontgaan.

’t Fean ’58 had een lastige uitwedstrijd, tegen Waskemeer. De voorlaatste ploeg van de competitie was in de tweede helft dichtbij de volle winst.  Waar Waskemeer miste, trof ’t Fean ’58 de roos.  Uit een voorzet van André van der Molen kopte Jens Hamstra  raak: 0-1. ’t Fean ’58 staat nu twaalf punten voor op de nieuwe nummer twee, Kollum.  Aduard 2000 noteerde opnieuw een hoge uitslag: 5-2, bij debutant Onstwedder Boys.  Door de winst klommen de paars-witten naar de zesde plaats en ook de derde periode is in zicht. Opende ging sneu onderuit op de Olde Wierden tegen nummer twee Oostergo. Het was een wedstrijd van hard werken van beide kanten. De bezoekers namen de leiding door uit een counter te scoren. In de tweede helft een feller Opende dat langszij kwam via invaller Daan Vlastuin. ‘Peen’ geloofde er weer in, maar die hoop werd hard de grond ingeboord door een trefzeker Oostergo: 1-3.  ASC’75 ziet VIOS naderen na de onderlinge wedstrijd die in een 3-1 eindigde voor de ploeg uit Driesum. OKVC nam de volle buit mee uit Garmerwolde. OKVC won met 3-1 van het lager staande GEO. Bert Reitsema,  Jasper Jimmink  en  Timon van der Helm waren de Oldehover goalgetters.  De Lauwers won moeizaam maar verdiend van VVT. Na een 1-0 achterstand, waarbij Marcel Kempenaar verrast werd door een rare stuiterbal, was het snel weer 1-1 door Wouter Broers, die een vrije schop over de grabbelende keeper schoot. In de tweede helft was het opnieuw Broers die het net liet bollen: 1-2. De Meertenust-ploeg van Nico Roorda maakt nog serieus kans op het kampioenschap. De achterstand op Rood Zwart Baflo is slechts een punt. De Lauwers heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Zeester en ZEC maakten er een korfbalwedstrijd van. Het duel in Zandeweer eindigde in 4-8, in het voordeel van de Zoutkampers. Het was een open wedstrijd. “Achterin ‘één op één’ dan maak je er acht!”, vertelt Marinus Siekman enthousiast. Jordy Knol en Vince van der Veen scoorden drie keer, Danny Beerda en Simon Postma doelpuntten ook voor de ‘zeesterren’.  Zondag won Surhuisterveen het restant van de eerder gestaakte wedstrijd van Stanfries met 1-0. Bart Bosgra was matchwinner.

Foto: archief de Streekkrant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here