Make-A-Wish laat wens van Nienke in vervulling gaan

0
19
Foto: Britt Dekker

“Het was een meer dan fantastische dag”

SEBALDEBUREN – “Joh, wat een dag.” Op de vraag wat zij van haar dagje uit naar de stallen van Britt Dekker vond hoeft de 15-jarige Nienke Couperus niet lang na te denken. Het enthousiasme spat nog altijd van het gezicht als zij terugdenkt aan die mooie dag die werd mogelijk gemaakt door stichting Make-A-Wish. “En de buurvrouw van 5 kilometer verderop, Jeannette de Jong”, vult ze aan. “Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Nienke is een 15 –bijna zestien!- jarige leerlinge van het Terra College in Oldekerk. Examenkandidaat ook, dus er breekt een spannende tijd aan. Voor Nienke extra spannend, want stichting Make-A-Wish is reeds genoemd. Deze stichting zet zich in voor ernstig zieke kinderen. Zoals Nienke, bij wie in september vorig jaar een carcinoom (kanker) is geconstateerd. “Dat was 29 september”, vertelt haar moeder. “Zoiets vergeet je nooit weer.” Na de nare ontdekking volgde een zware tijd met chemokuren en operaties waar de jonge scholiere nog altijd last van heeft. “Ik ben snel moe”, duidt ze. “Maar dat mocht het uitje naar Bergen, waar Britt haar paarden heeft, niet in de weg staan.” Buurvrouw Jeannette schakelde Make-A-Wish in die deze mooie dag al vroeg in de ochtend verscheen met een schitterende roze limousine. “Samen met mijn vriendinnen Carla en Gerdine zijn we vervolgens naar de Divoza in Leek geweest, waar ik een nieuwe outfit mocht uitzoeken”, vertelt de paardenliefhebster die zelf vaak in Opende te vinden is, bij haar eigen grote vriend op vier benen. “Daarna zijn we naar Noord-Holland gereden waar Britt Dekker ons op stond te wachten.” Een hele belevenis, zo blijkt tijdens het gesprek. Nienke is –net als veel andere 15-jarigen- gek op YouTube, waar de geüploade video’s van Bekende Nederlander Britt Dekker fanatiek worden gevolgd. “Dat je haar dan mag ontmoeten is geweldig”, vindt Nienke. “Ik heb zowel binnen als buiten op haar paard Vito mogen rijden. Het is ongelooflijk hoe leuk en spontaan ze is. Anders dan op televisie, waar ze toch als een typetje neer wordt gezet.” Hilarisch is het moment waarop de in Nederland wereldberoemde Britt toegeeft nog nooit in een limo te hebben gezeten. En zeker geen roze. Nienke: “Ze is nog een kilometer met ons mee gereden, waarna ze dacht helemaal terug te moeten lopen. Gelukkig hadden we een lieve chauffeur die haar netjes terug heeft gebracht.” Gedurende de dag mochten haar ouders erbij blijven en bij terugkeer in Sebaldeburen werden ook opa en oma opgepikt voor een lekker diner in Leek. Vader Rienk: “Het is ongelooflijk wat Make-A-Wish heeft gedaan. Zij werken met vrijwilligers en begeleiden alles van a tot z. Mensen die hun eigen dag opofferen om een ernstig ziek kind zielsgelukkig te maken. En dat op een hele prettige manier, familiair haast.” Wel geeft Nienke toe dat de dag zowel fysiek als emotioneel zwaar was. “Maar ook onvergetelijk”, zegt ze. “Een meer dan fantastische dag.” En de toekomst? Dat komt goed verzekert Nienke ons. Aan tafel zit een gezin dat positief in leven staat. Inclusief Nienke zelf die binnenkort, en ondanks de zware tegenslag dit schooljaar, haar examen succesvol denkt af te sluiten. “En dan naar het Alfa College”, besluit ze. “De kappersopleiding. Ik ben al aangenomen en hoop daar mijn droom voor later te kunnen verwezenlijken. Kapster worden. Ik vind het leuk om met mensen te praten en in welk vak kan dat nu beter dan in het kappersvak?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here