Coalitie Achtkarspelen: CDA, GemeenteBelangen en ChristenUnie

3
170

ACHTKARSPELEN – De gemeente Achtkarspelen krijgt een dagelijks bestuur, afkomstig uit de fracties van CDA, GemeenteBelangen Achtkarspelen (GBA) en ChristenUnie. De onderhandelaars van de drie partijen hebben informateur Joop Atsma laten weten dat de noodzaak om een vierde politieke partij toe te voegen aan de beoogde coalitie niet noodzakelijk is. CDA, GBA en CU hebben samen twaalf van de 21 zetels in de gemeenteraad. “De gesprekken tussen de fracties verlopen zeer constructief en de drie partijen vinden dat het draagvlak voor een stabiele coalitie breed genoeg is. Bovendien doet dit recht aan de verkiezingsuitslag”, vinden ze. Dit betekent dat de PvdA, die in maart één van de raadszetels verloor, definitief uit het college verdwijnt. Ook de FNP, tot 2016 coalitiepartij in Achtkarspelen, valt buiten de boot. GBA keert na twee jaar afwezigheid terug in het college van B en W. Atsma verwacht dat het collegeprogramma in de loop van deze maand aan de gemeenteraad van Achtkarspelen kan worden voorgelegd. Hoeveel wethouders Achtkarspelen krijgt en op welke wijze de portefeuilles worden verdeeld, bespreekt de beoogde coalitie pas nadat er overeenstemming is over het programma voor de komende jaren.

3 REACTIES

 1. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it ;
  ) I will come back yet again since i have bookmarked
  it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  help other people.

 2. Thank you, I’ve just been looking for information about this topic for a long time and yours is the greatest
  I’ve found out till now. But, what in regards to the conclusion? Are you positive
  about the source?

 3. Hello! I simply wish to give you a huge thumbs up for the great
  info you have right here on this post. I am coming back to your blog
  for more soon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here