De Lauwers pakt periodetitel;  doelpuntenfestijn Niekerk en ASC’75

0
60

STREEK – De Lauwers heeft afgelopen dinsdag al de periode gepakt tegen Wardy. Dit na een 8-1 zege. Kampioen ’t Fean ’58 won ook bij Grijpskerk (zie verslag elders).  Doelpuntenregen bij Niekerk, dat met 8-2 won en ASC’75 dat met 7-4 onderuit ging. Voor Fc. Grootegast is er geen redden meer aan en zal een stapje terug moeten doen. Zuidhorn kan de nacompetitie niet meer ontlopen.  

Kersvers Hoofdklasser Buitenpost verloor in eigen huis voor de tweede keer dit seizoen. Het werd 3-4 voor Be Quick Dokkum.  In de 72e minuut kwam Buitenpost nog op 3-3 door Jorrit Terpstra. Enkele minuten later werd de eindstand bepaald: 3-4.   “Het is zo goed als klaar en dat hebben we ook laten zien”, sprak Jan Haan van Fc. Grootegast na afloop van de 5-0 nederlaag tegen Stiens. In de eerste helft ging het nog redelijk met de fusieclub (1-0 achter). “Zij waren doeltreffend en wij gingen ook slecht om met hoge ballen. Vlak voor rust viel de domme 2-0. Kun je het de jongens kwalijk nemen? Ze krijgen tegenslag op tegenslag. De degradatie is nog niet officieel. Ik hoop op een Houdini-act, maar dat ziet er niet naar uit.” Voor Zuidhorn lijkt het uit te draaien op nacompetitie, na de 3-0 nederlaag bij DESZ. “We waren grotendeels van de wedstrijd beter, maar misten de kansen”, zegt Kees Bouma, doelend op twee kopballen van Jaap Jacobs, een kans voor Thijs Zwarteveen en Martijn Smit. Een verkeerde terugspeelbal van Daan Kocken bekende 1-0. In de tweede helft zat de gelijkmaker erin wel in, vond Bouma, maar viel niet. Wel een rode kaart voor Bart Brandts Buijs, wegens natrappen. “Een vreselijke middag. Om de nacompetitie nog te ontlopen, dat kunnen we zo goed als zeker vergeten. Groen Geel bijvoorbeeld, dat wint iedere week”, geeft Bouma als voorbeeld.  Aduard 2000 speelde met 2-2 gelijk bij Glimmen, dit na een 2-0 achterstand. In de laatste tien minuten waren het A-junior Bart Schar en Jeffrey Eggens die Aduard weer naast Glimmen zetten. “We hebben veerkracht getoond”, was dan ook de logische conclusie van Henk Alssema. Die eraan toevoegde, met beter voetbal. Niekerk maakte gehakt van Onstwedder Boys: 8-2.  Edwin Zwier opende het bal al na zes minuten. Bij rust was de score opgelopen tot 4-2. Jasper Siepelinga, Stef Zuidersma, Dennis Zwier scoorden voor de thuisclub. Na rust was Niekerk helemaal heer en meester. De uitslag viel hoog uit, dankzij Hidde Kijf en  Jeroen Beerlings die  na rust er drie inlegde. Beerlings is op weg topscorer te worden van de klasse.  Zijn ploeggenoten zijn niet te beroerd hem daarbij te helpen. Roy Kamps had vooral genoten, van bij vlagen supercombinaties.  Opende pakte een punt bij Oostergo.  Het was volgens Marcel Hiemstra, de coach van Peen, een matige wedstrijd van beide kanten. Opende kwam met 2-0 achter, maar knokte zich er weer naast. Hiemstra gaf toen dat de tegenstander wel een handje hielp door twee keer in eigen doel te schieten…: 2-2.   ASC’75– Ropta Boys 4-7. ‘Je moet erbij zijn geweest om dit te geloven’, werd gemeld op internet. Bij rust was de stand nog gewoon: 1-2. Bij 2-5 leek het duel gespeeld. Maar de thuisclub kwam sterk terug: 4-5. En de jacht op de gelijkmaker was ingezet. Ropta Boys ontsnapte op wonderbaarlijk manier (twee keer claimde ASC een penalty en een redding van de keeper voorkwam de 5-5).  Aan het eind stond er 4-7 op het bord. OKVC en De Fivel hielden het op 2-2.  De Lauwers heeft vorige week dinsdag de periode al in de wacht gesleept, dit na een monsterzege op Wardy: 8-1. Zaterdag werd het tegen datzelfde Wardy een moeizame 2-0 winst. De ploeg uit Ferwert deed haar naam eer aan en ‘warde’ (weerde) zich beter tegen De Lauwers. Na een 0-0 ruststand was het Jeffrey Brink die geklungel achterin afstrafte: 0-1. Een kwartier voor tijd maakte Wouter Broers de bevrijdende 0-2. Het gat met koploper Rood Zwart Baflo blijft gelijk, zodat runner up De Lauwers zich kan gaan richten op de nacompetitiestrijd. Datzelfde Baflo  won met miniem verschil van GSVV. GSVV gaf het niet cadeau. Integendeel,  al vroeg in de wedstrijd  kopte Oeds Pieter Kuipers uit een hoekschop van Brandsma naast. In de tweede helft werd GSVV teruggedrongen en kwam op achterstand, maar de mannen van Gosse Tjalsma, strijdend voor plaats 4 op de ranglijst, zetten nog eens aan.  Vlak voor tijd viel de bal zomaar voor de voeten van GSVV-invaller Lourens Minnema, die de bal vlak voor de doellijn binnenschoot.  Was hij eraf gebleven dan had ie geteld  nu werd de goal na overleg tussen scheidsrechter Dijkstra en grensrechter afgekeurd.  Zeester  verloor met 2-1 van Ternaard, maar had minstens een gelijkspel verdiend.  Voor Zeester scoorde Vince van der Veen de aansluiter. Ondanks een aantal goede kansen bleef het bij de 2-1.  De scheidsrechter deelde liefst negen gele prenten uit. En dat terwijl het een sportieve wedstrijd was. Dinsdag wil Zeester revanche nemen op Ternaard. Ezinge won met 3-0 van VVT. Dit na de 1-1 remise in eigen thuishaven tegen de club uit Twijzelerheide. Jordy Huizing en Ewart Gerritsen zorgden voor een 2-0 theestand.  Jasper Dijkstra maakte er in de laatste minuut nog 3-0 van.  Door de drie punten steeg Ezinge naar plaats vijf, de hoogste positie sinds jaren. De Leendert Nieborg-formatie heeft ook plek vier in het vizier.  Zondag hield Surhuisterveen met pijn en moeite Haulerwijk op 1-1. De Feansters kwamen vlak voor rust met 1-0 achter, nadat even daarvoor Leon van Dijk een eerste treffer fantastisch pareerde. Na rust mikten Bart Casemier en Robert Jan Vos uit sporadische tegenaanvallen net naast. In de tweede helft was het Dennis de Jong die uit een corner raak schoot: 1-1. Haulerwijk kreeg nog legio kansen op de winst, de oranjes kwamen met de schrik vrij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here