Op zondag winkelen in Achtkarspelen

0
39
Foto: Google Streetview

ACHTKARSPELEN – Goed nieuws voor de ondernemers in Surhuisterveen en Buitenpost. Zij mogen, net als de rest van Achtkarspelen, voortaan zelf bepalen of zij op zondag hun deuren openen. Dat is de afspraak die de nieuwe coalitie bestaande uit CDA, ChristenUnie en GemeenteBelangen (GBA) heeft gemaakt. Vooral GBA is content met de uitkomst van de besprekingen. Winkeliers hebben de vrije hand in het open gaan, melden de partijen. Noch de gemeente, noch de ondernemersvereniging kan de ondernemers verplichten open te gaan of dicht te blijven. Dat houdt in dat inwoners van de Westerkwartiergemeenten straks kunnen kiezen tussen winkelen in het nabijgelegen Groningen, het Westerkwartierder Leek of het goed aan te rijden Surhuisterveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here