Sjoukje Koopmans

0
152

BUITENPOST – Sjoukje Koopmans zit in de vierde klas van het VMBO groen van Nordwin College Buitenpost. Haar grote hobby is autocross. Deze hobby is haar met de paplepel ingegoten, zegt ze. haar vader heeft altijd aan autocross gedaan en ook haar twee broers zijn zeer fanatiek met de autocross. Bijna alle vrije moment van Sjoukje is ze te vinden in het “hok” waar aan de auto’s wordt gesleuteld. Ze worden geschikt gemaakt om te gebruiken bij saloonstockcar races en bij de rodeo. Dit gebeurd door een normale auto om te bouwen. De bedoeling is natuurlijk om als eerste over de finish te komen, maar bij deze races mag je elkaar best een tik uitdelen met de auto om zo te zorgen dat je als eerste eindigt. Nadeel hiervan is dat het kan gebeuren dat je je auto net helemaal klaar hebt en dat hij door een aantal tikken daarna helemaal in de kreukels ligt. Als Sjoukje 18 jaar is en genoeg geld heeft, wil ze graag haar eigen auto om mee te doen aan wedstrijden. Naast school en deze tijdrovende hobby heeft Sjoukje ook nog tijd over voor haar eigen pony en een Fries paard waar ze op rijd. Als ze straks in juli haar diploma op zak heeft gaat ze naar de kappersopleiding. Eigenlijk wou ze graag aan de slag met een opleiding voor autotechniek, maar dit vond haar moeder niet goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here