‘In Gerkesklooster haken kinderen aan’

0
139

GERKESKLOOSTER – Woensdagmiddag stonden alle kinderen van basisschool ‘De Claercamp’ in spanning te wachten op twee prachtige gehaakte kleden. Een kleed ontworpen door twee leerlingen uit de middenbouw én een verrassingskleed. In het Generatiehuis ontstond vorig jaar het idee dat ook de kinderen uit Gerkesklooster-Stroobos de gelegenheid moesten krijgen om ‘aan te haken’ bij het initiatief van het realiseren van de grootste gehaakte deken. Daarom is er contact gezocht met de directeur van de basisschool Miranda Renkema. En inderdaad: de kinderen zijn aangehaakt. Dit was indertijd een opdracht voor alle leerlingen; maak een ontwerp voor een gehaakt kleed bestaande uit vierkante lapjes. Op een rekenvel met grote hokjes werden er verschillende ontwerpen gemaakt. Uiteindelijk is er gekozen voor een ontwerp met diagonale lijnen in prachtige kleuren. In totaal zijn er 280 lapjes aan elkaar gehaakt zodat het ontwerp van Amber en Famke precies klopte. Het was een prachtig resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here