Jeugdkooikers actief in Kuzemerkooi

0
217

OLDEKERK – Vanaf heden kent de Kuzemerkooi in Oldekerk acht jeugdige boswachters. De jonge natuurliefhebbers zijn zaterdag officieel aangesteld als jeugdkooiker en mogen zich gaan bezig houden met echte ‘boswachterstaken’. “Denk daarbij aan het verzorgen en controleren van de nestkasten, zwerfvuil opruimen en vernielingen melden”, aldus Bert Plaat. Daarnaast mogen de jeugdkooikers hun kennis delen met bezoekers middels het geven van leerzame voorlichtingen en informatieve excursies door het prachtige gebied. Plaat: “We hopen op deze manier de jeugd te betrekken van het in stand houden –en verhogen- van hun eigen woonomgeving.” Jens van der Schors, Henk-Jan Harkema, Marije Wubbema, Renate Wubbema, Yorick Poll, Gerrit van de Streek junior, Koen Veenstra en Joey Kiekenbelt zijn te herkennen aan hun speciale hesjes met daarop het Kuzemerkooi-logo. Tevens heeft elk groepje boswachters een eigen verrekijker gekregen.