Grootegast krijgt OV-oplaadpunt

0
126

GROOTEGAST – Er is een oplossing gevonden voor het ontbreken van een OV-oplaadpunt in Grootegast. Enkele weken geleden deelde de raad het college mee dat het ontbreken van een punt om de chipkaarten voor het openbaar vervoer op te laden een groot gemis was. Voorheen trof men een oplaadpunt bij de Albert Heijn in Grootegast, maar met de komst van de Poiesz verdween het laatste oplaadpunt in de hele gemeente. Mensen moesten dus elders zorgen dat er genoeg tegoed op hun kaart stond om naar en weer vanuit Grootegast te reizen met de bus. Wethouder Mark de Haan ging ermee aan de slag en wist de raad te vertellen dat er een oplossing is gevonden. “Normaal gesproken komen de kosten á 2.200 euro per jaar voor een OV-oplaadpunt voor rekening van de ondernemer”, aldus De Haan. “De Albert Heijn deed dit wel, de Poiesz niet. In overleg met de Poiesz is overeengekomen dat zij ruimte vrij maken in de winkel voor een oplaadpunt en dat wij –als gemeente- het punt financieren.” De gemeente Grootegast heeft een contract afgesloten voor twee jaar met een verlenging van één jaar. “We beperken ons eerst tot Grootegast”, antwoordt De Haan op de vraag vanuit de raad of ook Opende en Oldekerk een OV-oplaadpunt kunnen krijgen. “Naast Marum, Zuidhorn en Leek zit er dan in elk hoofddorp van het Westerkwartier een oplaadpunt.” Het laatste woord was aan Hielke Westra (CDA): “Ik ben me ervan bewust dat wij als gemeente hier weinig aan kunnen doen, maar het is raar dat ondernemers geld moeten betalen voor een OV-oplaadpunt. In onze ogen een basisvoorziening.” Het voorgenomen besluit wordt voorgelegd aan de raad. Als die akkoord gaan met het voorstel wordt er een OV-oplaadpunt gerealiseerd in de Poiesz te Grootegast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here