Australië bereidt komst Abel Tasmanportret voor

0
36

GROOTEGAST – Wethouder Elly Pastoor heeft een goede week gehad. Zij mocht melden dat het portret van Abel Tasman vanuit Australië richting Groningen komt. “Australië bereidt momenteel het transport voor van het portret. Zij zijn bereid om hun National Treasure –want dat is het- uit te lenen aan Nederland en dan het Groninger Museum in het bijzonder.” Pastoor deelt tevens mee dat de komst van het schilderij mede, of liever vooral, mogelijk wordt gemaakt door Singapore Airlines en de ambassades waar de gemeente Grootegast goede contacten mee onderhoud. “Dit is nog nooit eerder gelukt”, aldus Elly Pastoor. “Eerdere pogingen strandden vanwege de hoge transportkosten.” Voordat men een waardevol schilderij kan en mag vervoeren moeten er behoorlijk wat hordes genomen worden. Denk daarbij aan verzekeringen, beveiliging en de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat het kunstwerk geen schade oploopt. “De exacte datum waarop het schilderij hier te bewonderen is, is nog niet bekend”, vertelt de wethouder. “Maar zodra meer duidelijk over is zullen we het zeker aan de grote klok hangen en iedereen uitnodigen om het portret van Abel Tasman en zijn gezin vooral te gaan bekijken.” Wordt vervolgd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here