Pinksterfeesten Zoutkamp garantie voor feest en vermaak

0
15

Vissersdorp overspoeld met feestgangers

ZOUTKAMP – Elk jaar weer is het een weekend lang feest in het gezellige vissersdorpje Zoutkamp. Duizenden bezoekers trekken tijdens het Pinksterweekend naar de havens van het pittoreske dorpje om te genieten van goede vis, gezellige muziek en elkaar. Hoogtepunt van de festiviteiten is nog altijd Vlaggetjesdag, de dag waarop Zoutkamp helemaal tot leven komt en flink uitpakt. Het is dan genieten van een grote jaarmarkt met als ‘Grande Finale’ het binnenhalen van de nieuwe Garnalenkoningin op het zogenoemde ‘Koninginneschip’. Altijd een verrassing voor zowel de bezoekers als de dorpsbewoners zelf. Want in tegenstelling tot de troonrede en de landelijke politiek, weten ze in mooi Zoutkamp wél hoe je een groot geheim bewaard. Zodra de nieuwe Koningin voet aan land zette werd er flink geproost. De Pinksterfeesten van Zoutkamp duren tot in de kleine uurtjes, totdat ook de grootste feestgangers bereid zijn het mooiste weekend van het jaar vaarwel te zeggen en hun kussen op te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here