PvdA succesvol in strijd inclusieve samenleving

0
42

ZUIDHORN – Er werd nog net geen flesje champagne opengetrokken bij de PvdA tijdens de meest recente raadsvergadering. De inclusieve samenleving, waar de partij hard voor strijd, heeft dankzij wethouder Bert Nederveen handen en voeten gekregen. Nederveen kwam met een lokaal inclusieplan waarbij gestreefd wordt naar maximale toegankelijkheid voor mensen met een beperking, zodat zij volledig en gelijkwaardig kunnen meedoen in de maatschappij. Het heeft misschien wat lang geduurd, maar dat mag de PvdA-pret niet drukken. “We kunnen blij zijn met deze portefeuillehouder, Bert Nederveen die ons aandringen telkens serieus nam en geruststelde met dat hij er mee bezig was, zelfs in Westerkwartierverband.”  Het meedoen van mensen met een beperking aan de maatschappij levert de samenleving ook veel op, stelt André Hatzman. “Iemand met een beperking die volwaardig deelneemt zal minder vaak een beroep doen op financiële hulp van de gemeente.” Daarnaast noemde het raadslid het prettig te constateren dat de wethouder gebruik maakt van een werkgroep bestaande uit diverse belangengroepen van mensen met een beperking. “De toegankelijkheid en inclusie is nu goed in beeld en levert ook een aantal actiepunten op.” Medewerkers van de gemeente Zuidhorn krijgen een training en de fysieke toegankelijkheid wordt getoetst. Ook is er aandacht voor de digitale toegankelijkheid van overheidsdiensten. “Het begin is er”, aldus Hatzman die hoopt dat de voortgang wordt gemonitord voor een zo goed mogelijk eindresultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here