Reliejanne Smit

0
19

ZOUTKAMP – De nieuwe Garnalenkoningin van Zoutkamp werd vorige week, op Pinkstermaandag, verwelkomd op het Koninginneschip, de ZK 20. Samen met haar hofhouding kwam zij binnengevaren in de Zoutkamperhaven. Dit jaar mag Reliejanne Smit de eretitel dragen, waarin zij zich weet gesteund door de hofdames Iris Nijholt en Reiny Toxopeus. Verder was er ook een bijzondere rol weggelegd voor Sanne Steegstra die fungeerde als bloemenmeisje. De Garnalenkoningin meldde in haar rede dat het goed gaat met ‘haar’ vissers. Tegelijkertijd vroeg zij wel aandacht voor de uitzonderingen die gemaakt worden in de visserij. Zij riep het bestuur van de Coöperatieve Visserij Organisatie op om voor iedereen dezelfde voorwaarden en regels te hanteren en te stoppen met de voorkeursbehandelingen. De mooiste boodschap van de koningin was dat Zoutkamp leeft en een mooie toekomst tegemoet gaat met een schitterende samenwerkingsschool (De Zoutkamperril red.) en dat zij trots is op haar dorp en haar dorpsgenoten. Het komend jaar zal de Garnalenkoningin regelmatig te zien zijn bij officiële gebeurtenissen in het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here