Abel Tasman Erepenning voor Nieuw-Zeelandse Penny Griffith

0
42

GROOTEGAST – De Nederlandse ambassadeur in Nieuw-Zeeland Rob Zaagman heeft de Abel Tasman Erepenning uitgereikt aan Penny Griffith. Namens het college van de gemeente Grootegast overhandigde hij dinsdagavond de gemeentelijke onderscheiding aan Griffith, die zich vanuit Nieuw-Zeeland al jaren inzet voor het in stand houden van de herinnering aan de ontdekking van Nieuw-Zeeland door Abel Tasman in 1642. Hiermee draagt zij bij aan de historische banden tussen Nieuw-Zeeland en Nederland, en de gemeente Grootegast in het bijzonder, die dankzij Abel Tasman zijn ontstaan. Hij werd in 1603 in Lutjegast geboren. Het college uit met het overhandigen van de penning haar waardering voor de jarenlange betrokkenheid van Griffith bij het Golden Bay Museum in Takaka en de manier waarop zij de bijzondere herdenkingsjaren van de ontdekking door Abel Tasman organiseert. Bijzondere waardering heeft het college voor de wijze waarop Griffith de Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, bij deze activiteiten betrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here