“LEGiO-museum groeit met de week”

0
57

GROOTEGAST – Het LEGiO-museum kan een bijdrage van 100.000 euro tegemoet zien van de gemeente Grootegast. De raad ziet de noodzaak om dit bedrag beschikbaar te stellen om de nodige uitbreiding van het museum mogelijk te maken. Nadat het museum in 2016 open ging voor het publiek zijn er flinke stappen gemaakt. Zo trok het LEGiO-museum in het eerste jaar direct al 19 duizend bezoekers naar Grootegast. “Het is geweldig wat ze daar doen”, vindt wethouder Elly Pastoor. “Je ziet het museum met de week groeien.” Vanwege het hoge aantal bezoekers aan het LEGiO-museum willen de initiatiefnemers het museum uitbreiden om zo ruimte te bieden aan meer vaste en tijdelijke expositieopstellingen, meer bouw- en speelgelegenheid te bieden en meer te kunnen doen op het gebied van evenementen en beleving. Met het vrijkomen van de rest van het pand waarin het museum gevestigd is, doet zich een mogelijkheid voor de initiatiefnemers voor om het pand breder te benutten. De initiatiefnemers willen dit doen door een samenwerking aan te gaan met het Victory-museum en de Museumdrukkerij. Het is de ambitie van de initiatiefnemers om te komen tot een unieke educatief-recreatieve voorziening voor Noord-Nederland, waarbij drie bijzondere collecties met een belangrijke educatieve waarde worden samengebracht in één totaalconcept. Met de beschikbare 100.000 euro kunnen de nodige bouwtechnische aanpassingen gedaan worden. Het bedrag wordt gehaald uit het ‘potje’ van 175.000 euro dat de raad beschikbaar heeft gesteld voor economische- en culturele aangelegenheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here