FC Groningen oefent in Surhuisterveen tegen ’t Fean ‘58

0
1614

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 7 juli speelt ’t Fean ’58 op sportpark ’t Ketting te Surhuisterveen een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De ontmoeting begint ’s middags om 14.30 uur. Het is de derde en laatste wedstrijd in de serie, die de profclub speelt tegen amateurclubs.

De ‘Trots van het Noorden gaat elk jaar bewust ‘de boer op’. “Wij zijn een volksclub en dat willen wij tot uitdrukking brengen in dit soort wedstrijden. Onze supporters zijn over een brede regio verspreid”, laat teammanager Edwin Bolt weten. FC  Groningen, met de nieuwe trainer Danny Buys, doet de gehele provincie aan. Nu ligt Surhuisterveen weliswaar niet in de provincie Groningen. Daar, waar ‘De Skieding’ voor velen nog wel eens als een horde wordt gezien, geldt dat niet voor FC Groningen. “We willen graag onze supporters bedienen en die komen ook uit deze regio”, zo weet Edwin Bolt. Precies vijf jaar geleden was de FC ook te gast bij ’t Fean ’58. Op 6 juli 2013 werd het 0-9 voor zo’n 2.000 toeschouwers. De profclub was destijds uiterst tevreden. “De organisatie was prima geregeld”, herinnert supporterscoördinator Matthias Mulder zich nog. Hij was er toen ook bij. De voorbespreking was dan ook een hamerslag. “We hebben het draaiboek van die wedstrijd goed bewaard”, zegt Pieter van der Meer van de sponsorcommissie van ’t Fean ’58, die net als de voorgaande wedstrijden tegen profclubs ook nu de organisatie weer voor haar rekening neemt. De toegangsprijzen zijn – in overleg met FC Groningen – publieksvriendelijk en niet gewijzigd ten opzichte van vijf jaar geleden. Deze zijn bepaald op € 9,- (vanaf 12 jaar). Tot de leeftijd van vier jaar kan men gratis naar binnen, terwijl de jeugd van 4 tot 12 jaar € 4,- moet neertellen. Het is de bedoeling dat de gehele selectie van FC Groningen in actie komt. Voor de jeugd is er na de wedstrijd gelegenheid om een handtekening te vragen of met de spelers op de foto te gaan. De wedstrijd is een mooie afsluiting van het 60-jarig jubileum, dat in de week van 18 tot en met 23 juni wordt gehouden. Voor de A-selectie is het een extra kers op de taart na de kampioenstitel en promotie naar de tweede klasse. Die spelers, die meer dan 100 officiële wedstrijden in het eerste elftal hebben gespeeld komen op 23 juni ook nog eens in actie tegen Oud-Heerenveen.