Mieke van der Veen neemt afscheid van ‘haar’ Eekeburen

42
266

“Het is moeilijk loslaten. Ik wist het natuurlijk al, maar nu het echt zover is…”

OLDEKERK/NIEKERK – Na dertig mooie jaren is het straks dan toch zover. Mieke van der Veen stopt als bedrijfsleider van Sportcentrum Eekeburen. 67 jaar is ze, dus is het volgens de regeltjes tijd om te genieten van andere dingen. Toch valt het afscheid haar zwaar, stelt ze. “Dit is een belangrijk onderdeel van mijn leven. 30 jaar al. Kijk, ik wist natuurlijk al veel langer dat ik afscheid ging nemen, maar nu het echt zover is…” Eerst maar twee maandjes lekker niks doen, zegt ze. “Oppassen op de kleinkinderen en kijken waar ik daarna mijn ei kwijt kan. Want stilzitten is geen optie.”

Inmiddels is Mieke bezig aan haar laatste dagen als bedrijfsleider bij het zwembad annex sporthal dat gesitueerd is op de grens van het tweelingdorp Oldekerk-Niekerk. “Mijn opvolgster Hannie Brandsma is inmiddels al gearriveerd en wordt momenteel ingewerkt”, vertelt Mieke. “Confronterend hoor, want ik voel me helemaal nog geen 67 jaar.” Van de uitdrukking ‘lekker genieten straks’ wil ze dan ook niets weten. “Wat heb ik hier de afgelopen dertig jaar dan gedaan?”, stelt ze lachend de tegenvraag. “Zonder gekheid, ik heb hier al die jaren met volle teugen genoten van mijn werk, collega’s en gasten. Hele generaties heb ik zien opgroeien en terug zien komen met nieuwe generaties. Ik ben hier zelf gegroeid en heb het sportcentrum zien groeien. Prachtig.” Het zorgt er ook voor dat ze straks ongetwijfeld even moet slikken. “Ik ga namelijk niet alleen weg, maar moet ook afstand nemen”, vindt Mieke. “Hier vrijwilligerswerk doen is geen optie. Je blijft dan toch Mieke, de bedrijfsleider. De kans is aanwezig dat ik Hannie in de weg ga lopen en dat is het laatste dat ik wil.” Natuurlijk blijft ze langskomen, belooft ze. Voor een kopje koffie of als lid van een zwemgroep, “maar daar zal het dan ook bij blijven.” Genieten is wat al die jaren heeft gedaan in wat inmiddels ‘haar’ Eekeburen is geworden. “Er liggen hier veel mooie herinneringen. Ik ben hier begonnen met het volgen van zwemlessen en ben via de schoonmaak opgeklommen naar dus uiteindelijk bedrijfsleider. Deels door mijn eigen inzet, maar ook zeker omdat zij mij hier de ruimte gaven om mij verder door te ontwikkelen.” Niet alleen Mieke ontwikkelde ze zich stormachtig, ook het sportcentrum maakte flinke stappen voorwaarts. “Er is hier een behoorlijke verduurzamingsslag gemaakt”, weet ze. “Ik wil niet zeggen dat dat allemaal onder mijn bewind is gebeurd, want er lagen hier in 1987 al zonnepanelen op het dak. Eekeburen is altijd al een voorloper geweest op gebied van duurzaamheid en is dat ook altijd gebleven, vind ik. Alles wat hier kapot ging of aan vervanging toe was, heeft een duurzame vervanging gekregen. Dat heb ik niet alleen gedaan. Er staat hier een sterk en welwillend bestuur dat meedenkt. En dat ook altijd heeft gedaan.” Zoals dokter Meijer, die 40 jaar voorzitter van Eekeburen is geweest. “Daar heb ik een mooie tijd mee gehad. Meijer is inmiddels overleden, maar heeft ontiegelijk veel betekend voor dit zwembad. Miente (Pietersma red.) en ik hebben het nog vaak over hem.” Mieke neemt afscheid van een sportcentrum dat staat als een huis. “Een goed onderhouden gebouw, duurzaam, gedragen door vrijwilligers en een leuk personeelsbestand”, somt ze op. “Hannie komt in een gespreid bedje. Het is nu aan haar om alles naar haar hand te zetten en haar eigen stempel erop te drukken. Eekeburen is klaar voor de toekomst, dus alhoewel het afscheid mij zwaar valt, ga ik met een gerust hart in de wetenschap dat ik het goed achterlaat.” Het afscheidsfeestje met haar collega’s is al geweest. Inclusief oude Mercedes, bloemen, lekker eten en een optreden van DINDUA. “Een schitterende dag”, blikt Mieke terug. “En nu dus doorgaan met genieten. Zoals ik hier de afgelopen dertig jaar elke dag heb gedaan. Het is mooi geweest.”

42 REACTIES

 1. Magnificent goods from you, man. I’ve be mindful your stuff
  previous to and you’re just extremely great.
  I actually like what you have got right here, really
  like what you’re saying and the way wherein you
  say it. You are making it entertaining and you still care for to stay it smart.
  I can not wait to read much more from you. That is actually a tremendous site.

 2. Simply wish to say your article is as surprising. The
  clearness in your post is simply great and i can assume
  you are an expert on this subject. Fine with your
  permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.

  Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 3. I simply want to say I am newbie to blogging and site-building and definitely savored this web blog. More than likely I’m going to bookmark your blog . You definitely come with amazing posts. Thanks a lot for revealing your blog.

 4. I loved as much as you’ll receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 5. Thanks a lot for sharing this with all people you really recognize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly also seek advice from my website =). We could have a link trade contract among us!

 6. One thing is that often one of the most typical incentives for applying your credit cards is a cash-back or perhaps rebate supply. Generally, you’ll receive 1-5 back upon various expenditures. Depending on the credit card, you may get 1 again on most purchases, and 5 again on purchases made in convenience stores, filling stations, grocery stores along with ‘member merchants’.

 7. Please let me know if you’re looking for a article author for your site. You have some really great posts and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thank you!

 8. Simply wish to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply excellent and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 9. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 10. What i don’t realize is in reality how you are not really much more smartly-appreciated than you might be now. You’re very intelligent. You know therefore considerably relating to this topic, made me in my view consider it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t interested unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding. Always handle it up!

 11. Thanks for your article. It is extremely unfortunate that over the last one decade, the travel industry has had to take on terrorism, SARS, tsunamis, influenza, swine flu, and the first ever entire global economic depression. Through everything the industry has really proven to be effective, resilient as well as dynamic, acquiring new tips on how to deal with misfortune. There are continually fresh problems and the opportunity to which the business must once again adapt and behave.

 12. What i do not realize is if truth be told how you are now not actually a lot more well-appreciated than you might be now. You are very intelligent. You recognize therefore significantly in relation to this topic, produced me in my opinion consider it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated except it’s one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs excellent. All the time handle it up!

 13. We’re a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with helpful information to paintings on. You’ve done a formidable activity and our entire group will probably be grateful to you.

 14. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 15. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful site.

 16. Thanks for the helpful content. It is also my opinion that mesothelioma cancer has an incredibly long latency period, which means that the signs of the disease might not exactly emerge until 30 to 50 years after the initial exposure to asbestos. Pleural mesothelioma, and that is the most common style and has an effect on the area round the lungs, could cause shortness of breath, chest pains, as well as a persistent cough, which may lead to coughing up bloodstream.

 17. Hello, Neat post. There’s an issue together with your web site in internet explorer, could check this… IE still is the market chief and a big section of people will pass over your wonderful writing because of this problem.

 18. Thanks for your exciting article. One other problem is that mesothelioma is generally caused by the inhalation of fibres from mesothelioma, which is a positivelly dangerous material. Its commonly noticed among personnel in the structure industry who definitely have long experience of asbestos. It could be caused by moving into asbestos insulated buildings for a long period of time, Genetics plays a huge role, and some persons are more vulnerable for the risk when compared with others.

 19. Thanks for expressing your ideas listed here. The other element is that if a problem comes up with a laptop or computer motherboard, people should not have some risk of repairing that themselves for if it is not done right it can lead to permanent damage to the whole laptop. In most cases, it is safe to approach any dealer of a laptop for any repair of its motherboard. They’ve technicians who have an skills in dealing with notebook motherboard complications and can have the right analysis and perform repairs.

 20. Interesting article. It is very unfortunate that over the last several years, the travel industry has had to tackle terrorism, SARS, tsunamis, bird flu, swine flu, and the first ever real global economic downturn. Through everthing the industry has proven to be strong, resilient and also dynamic, getting new methods to deal with adversity. There are usually fresh difficulties and opportunities to which the market must yet again adapt and answer.

 21. Thank you for some other informative website. Where else could I am getting that type of information written in such a perfect manner? I’ve a undertaking that I’m simply now operating on, and I have been at the glance out for such information.

 22. Thanks so much for giving everyone remarkably remarkable chance to read articles and blog posts from this blog. It’s usually very brilliant plus stuffed with a lot of fun for me personally and my office co-workers to search your blog the equivalent of three times in one week to see the latest secrets you will have. Not to mention, I’m just at all times contented with all the powerful information you give. Some 2 ideas on this page are undeniably the simplest I’ve ever had.

 23. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this website and give it a glance regularly.

 24. One thing I would really like to comment on is that weight loss program fast may be possible by the correct diet and exercise. People’s size not simply affects the look, but also the general quality of life. Self-esteem, melancholy, health risks, and physical skills are afflicted in an increase in weight. It is possible to make everything right and still gain. If this happens, a problem may be the reason. While an excessive amount food and never enough exercise are usually responsible, common medical ailments and widely used prescriptions can certainly greatly increase size. Thanks alot : ) for your post right here.

 25. Someone essentially assist to make seriously posts I would state. That is the first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual post incredible. Excellent job!

 26. Thanks for revealing your ideas. I would also like to say that video games have been ever before evolving. Better technology and inventions have assisted create authentic and enjoyable games. All these entertainment video games were not really sensible when the real concept was being used. Just like other areas of technological innovation, video games way too have had to develop as a result of many ages. This is testimony towards fast development of video games.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here