Niekerker partycentrum al 10 jaar De Halte voor de  grootste feesten

18
218

Partycentrum de Halte jubileert

NIEKERK – Partycentrum de Halte is inmiddels niet meer weg te denken uit het bruisende hart van Niekerk. Vele clubs, verenigingen en muzikanten mogen De Halte hun thuis noemen. Prachtig, vindt het ondernemerskwartet Johan en Ineke Posthumus en Jan en Anneke de Haan. Jan: “We hadden tien jaar geleden niet kunnen bedenken dat we hier zo’n leuke tijd zouden hebben.” Het eerste decennium is dan ook een succes geweest, klinkt het eensgezind. En dat moet gevierd worden. Met iedereen. Want dat is wat Partycentrum De Halte is; de ideale feestlocatie voor iedereen. Zaterdag 30 juni is het verjaardagsfeestje van De Halte, waarover verderop meer.

Want 10 jaar De Halte betekend ook 10 jaar verhalen en geschiedenis. “We wilden eigenlijk in eerste instantie een boerderij omturnen tot een partycentrum annex feestlocatie”, blikt Johan terug. Financieel een ‘zeer ambitieus’ plan kreeg hij van zijn adviseur te horen. Wel werden Johan en Ineke gewezen op de te koop staande kroeg in Niekerk, de Halte. Ook Jan en Anneke dachten al langer na over een horeca-avontuur en na een paar keer overleggen hakte het viertal de knoop door. “We besloten de uitdaging aan te gaan”, lacht Jan. “En moesten ook direct doorpakken”, vult Johan aan, “want dit was een gewilde locatie, vergis je niet.” Spijt hebben ze nooit gehad van hun gewaagde sprong in het diepe. “We hebben hier dan ook altijd plezier gehad”, vindt Ineke die vertelt over de vele hoogtepunten die zij de afgelopen jaren hebben gehad. Het allereerste wereldkampioenschap voetbal passeert de revue (jammer dat we er nu niet bij zijn), alsook het optreden van Mooi Wark in een stijf uitverkochte zaak. “Of wat te denken van de Bruce Springsteen coverband”, noemt Anneke. “Die waren net zo vol energie als the Boss zelf.” En dan waren er nog de spontane feestjes, herinnert Johan zich de degradatie van VV Niekerk 1 op –toen nog- een zondag. “Ze waren net gedegradeerd, maar we hebben nog nooit zo’n feest gehad.” De ingrediënten weet Johan zich nog wel te herinneren: “Groene zeep, gladde tafels en een sloot bier.” Moet ook kunnen, vindt het kwartet ondernemers. “Want hier zijn we gewoon normaal gebleven”, stelt Ineke. “Dat is denken wij ook een voorwaarde hier in dit dorp. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Je moet vooral niet beter voordoen dan dat je bent.” Het is één van de ‘geheimen’ waar het succes op is gebaseerd. Anneke: “Al helpt het natuurlijk ook mee dat men hier voor alles terecht kan.” De Halte is een veelzijdig bedrijf waar men terecht kan voor een borrel, een snack of een besloten feestje in één van de zalen. Zalen die inmiddels ook gevonden zijn door de plaatselijke muzikanten. Zo scherpen onder meer Dames Uut Westerkwartier (DUW), Mosterd na de Maaltijd en Switch hun muzikale kunsten aan in de ruimtes van de Halte. Plaatselijk talent dat ook het tiende verjaarsfeestje van de Halte zal opluisteren. Op zaterdag 30 juni dus. “Tussen 11.30 en 14.00 uur is de cafetaria open met een speciale actie”, vertelt Johan. “Wie een snack besteld krijgt er gratis patat bij.” Tot 14.00 uur dus, want daarna is ook personeel vrij zodat ze het jubileum mee kunnen vieren. Om 15.00 uur is er een kindermiddag voor de kleintjes met onder meer een levend poppenkast, schminken en de nodige lekkernijen. Tegelijkertijd is er een receptie voor genodigden aan de andere kant. Jan: “Tussen 18.00 en 21.00 uur bedanken we iedereen die iets voor ons heeft betekend en gedaan de afgelopen tien jaar. Inclusief de buren, want als die klagen, dan weet je het wel.” Jan lacht: “We hebben hier echt geluk gehad. Ik noem nu de buren als voorbeeld die met ons mee hebben gedacht, maar we zijn ook dankbaar dat we al tien jaar kunnen rekenen op toppersoneel dat altijd voor ons klaar staat.” Ineke knikt: “We kunnen het niet alleen en zijn inderdaad gezegend met onze ‘club’.” Dit is bovendien ook een leuk dorp en een goede gemeenschap om te hebben, vindt Johan. “We zijn echt blij met het vertrouwen dat we de afgelopen tien jaar hebben gekregen en hopen dat we dat nog lang mogen blijven houden. Daar gaan we in ieder geval ons best voor doen.” Het begin van het nieuwe decennium is zaterdag 30 juni om 22.00 uur als iedereen welkom is om het grote feest mee te vieren. De entree kost 20 euro en is inclusief eten en onbeperkt drinken. Tel daarbij op de muzikale omlijsting van Niels Span en Switch en een onvergetelijke avond is gegarandeerd.

18 REACTIES

 1. I just want to tell you that I am just very new to blogs and absolutely savored this blog. More than likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly have very good well written articles. With thanks for sharing with us your web page.

 2. It is really a nice and helpful piece of info. I¡¦m satisfied that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 3. Great amazing things here. I am very happy to peer your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 4. You could definitely see your enthusiasm in the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. All the time follow your heart. “We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory.” by Bern Williams.

 5. I conceive this site has got some real wonderful information for everyone. “It is easy enough to define what the Commonwealth is not. Indeed this is quite a popular pastime.” by Elizabeth II.

 6. Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks!

 7. I’m really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility issues? A handful of my blog readers have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any advice to help fix this problem?

 8. naturally like your website but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to tell the truth then again I will definitely come again again.

 9. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. However just imagine if you added some great graphics or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this site could undeniably be one of the greatest in its niche. Terrific blog!

 10. Generally I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 11. One other issue is that if you are in a circumstance where you do not possess a cosigner then you may really need to try to make use of all of your financial aid options. You’ll find many awards and other scholarship grants that will offer you money that can help with university expenses. Thx for the post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here