IJstijdenmuseum en Achtkarspelen verbonden

0
81

BUITENPOST – Een modern museum, dat is wat het IJstijdenmuseum graag wil zijn. Daarom zoeken zij volop de samenwerking met partners die het museum kunnen versterken, en omgekeerd. Door de ontwikkeling van het stationsgebied onder de noemer: De Poarte nei de Fryske Wâlden, is er een samenwerkingsovereenkomst opgesteld en ondertekend door verschillende instellingen. Ook de gemeente Achtkarspelen is één van de partners. Met het IJstijdenmuseum en de gemeente Achtkarspelen is regelmatig overleg om een duurzame en gezonde financiële situatie te creëren. Om het IJstijdenmuseum onder de aandacht te brengen aan de bewoners van Achtkarspelen heeft de gemeente een vitrine ter beschikking gesteld in de hal van het gemeentehuis van Buitenpost voor een kleine expositie van het IJstijdenmuseum. De vitrine omvat een selectie van onze collectie stenen gereedschappen (artefacten), fossielen (Klaas de Haan), zwerfstenen (Peter Hofstee), mineralen (Doeke de Wit) en Huisvlijt Neanderthalers (Guusje van den Broek). Uiteraard is in het museum zelf de gehele tentoonstelling te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here