Hollandse Hits, the King, the Boss en Spijkerpop!

0
53

‘Don’t stop the music’

NIEKERK – Het bestuur van De Smidse is er wederom –want voor het zoveelste jaar op rij- in geslaagd om een knallend programma in elkaar te zetten voor de feesttent. Vier avonden lang is het stampen en feesten in Niekerk. De festiviteiten beginnen zaterdag 18 augustus om 20.00 uur tijdens het Hollandse hits Festival. Naast local hero Niels Span wordt deze avond sfeervol opgevuld met Stef Ekkel, Burdy, Jelle B, Klazina en de in Nederland wereldberoemde Wolter Kroes. De hele avond ‘Viva Hollandia’? Het zou zomaar kunnen tijdens de aftrap van het hitskampioenschap waar ‘wij’ oranjehemden wél in schitteren.

Maandag wordt het feestelijke oranje ingeruild voor de Amerikaanse ‘stars and stripes’. Om 20.00 uur gaat de American Night van start. Deze gratis toegankelijke avond wordt opgeluisterd door onder meer the Bruce Band, Kentucky Grasshoppers en Bouke. Kortom, het wordt genieten van the Boss tot en met the King. Rock n’ Roll aangevuld met een vleugje Country & Western. Woensdag gaat het schots en scheef tijdens de foute avond van Niekerk. #waanzinnigewoensdag staat in het teken van ‘Crazy Glitter’, waarbij ook een stukje glamour meer dan welkom is. Verkleden dus! De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Black Tie Monkey Squad en de eigen glitter DJ’s.

Vrijdag 24 augustus: Spijkerpop. Het evenement dat direct na Spijkerpop opnieuw in vele agenda’s wordt geschreven voor het jaar daarop. En dat is deze 26e editie niet anders. Gelukkig maar, want ook dit jaar wordt het smullen van een rockend 5-gangen menu, waarvoor bezoekers maar 12,50 euro hoeven te betalen (zolang er kaarten beschikbaar zijn). In welk restaurant vind je dat nog? Het voorgerecht bestaat uit de heren van LASE. Welbekend in Niekerk en omstreken, daar zij hun rockklassiekers instuderen in De Smidse. Zij worden gevolgd door Ultimate Guns N’Roses die de bekendste nummers van één van de meest beruchte rockbands uit de jaren ’80 en ’90 ten gehore brengen. Sweet Child O’Mine, Welcome tot he Jungle en Knockin’ on Heavens Door zullen ongetwijfeld door de speakers heen knallen.

Mumfords Calling timmert inmiddels ook buiten de landsgrenzen aan de weg, maar staan deze avond live in Niekerk. De tributeband van Mumford and Sons is een garantie voor een geslaagde combinatie van pop en folk. De één-na-laatste act is de aanstekelijke boerenrock van de Høksons.  Rauwe rock naar goed voorbeeld van AC/DC, Status Quo en Motörhead, maar dan in Veenkoloniaals dialect. Het appetijtelijke toetje is van de Weekend Warriors. De band die al menig festival plat wist te spelen. Wat te denken van Paaspop en Zwarte Cross? Het gaspedaal wordt volledig ingetrapt voor een energieke uitsmijter. Uitblazen kan altijd een dagje later nog, op de jaarmarkt.

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here