Grietien Fortuin, voorzitter tennisvereniging De Mepsche

0
29

‘Sinds dit voorjaar ben ik voorzitter van tennisvereniging De Mepsche in Niekerk. De Mepsche is een actieve en toegankelijke club die van alles voor iedereen organiseert. Een goed voorbeeld hiervan zijn de rolstoeltennislessen die deze zomer worden georganiseerd. Zelf doe ik al sinds 2014 aan rolstoeltennis. Het is qua beweging natuurlijk een andere discipline dan het valide tennis. Vooral de beweging en wendbaarheid is anders. Voor ons is het ook lastig om achteruit te bewegen, waardoor wij – in vergelijking met het valide tennis – vrij ver achter de baseline staan. Kort geleden zijn wij dus begonnen met de lessen. De eerste keer deden we dit met vier personen, maar ik heb nu al een aantal  aanmeldingen gekregen voor  proefles.
Het vergt enige tijd om het rijden en op tijd en goed bij de bal te komen te leren, los van het slaan. . Daarom zijn lessen uit eigen ervaring echt nodi. Er wordt gespeeld op  percussion court banen. Dat is een speciale ondergrond wat zich  bij uitstek leent voor rolstoeltennis. Op  kunstgras is het nagenoeg onmogelijk  om in een rolstoel te bewegen.
Het doel is om de tennisbanen van De Mepsche een actief centrum voor rolstoeltennissers te laten worden. Hierbij gaat het – naast de sport – ook om sociale contacten en gezelligheid. De lessen worden gegeven tot half september en  er kunnen nog nieuwe mensen  meedoen. De lessen beginnen om 19:30 uur en duren tot 20:45 uur. Voor aanmelden en meer informatie, kan iedereen contact met mij opnemen via info@demepsche.nl.
We zijn op zoek naar deelnemers vanuit de drie noordelijke provincies. Omdat Niekerk centraal ligt , moet het qua afstand voor de meeste geïnteresseerden te doen zijn. Het organiseren van gezelligheidstoernooitjes ligt eveneens in de planning, de eerste in september.Daarnaast zijn we bezig met de realisatie  van een invalidetoilet en –douche. Voor de tennislessen zijn overigens speciale sportrolstoelen nodig. Aangezien niet iedereen die heeft, kan men die via ons lenen. Hiervoor dienen ze eerst even met mij contact op te nemen. Persoonlijk beleef ik heel veel plezier aan rolstoeltennis. Het is een mooie en competitieve manier om fit te blijven.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here