Feanster Moune open op Open Monumentendag

0
246

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 8 september is het Nationale Monumentendag. Op deze dag staan de deuren van de Feanster Moune wijd open voor publiek. Bij voldoende wind zullen de wieken en de molenstenen draaien en kunnen belangstellenden getuige zijn hoe er meel wordt gemalen op windkracht. Dat is een prachtig schouwspel.

Er zijn rondleidingen die worden verzorgd door de eigen molenaars. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 15.30 uur. Ook voor kinderen en voor pake’s en beppe’s is het bijzonder interessant. Op deze dag zijn ook de ambachtelijke en zelfgemaakte meelproducten te koop. Het meel hiervoor is in de Feanster molen gemalen, door de eigen enthousiaste vrijwilligers.

En van het zelfgemaakte meel zijn verschillende producten samengesteld, zoals  cakemix, kruidkoekmix, pannenkoekmeel of gewoon meel om thuis een brood mee te bakken. Deze zijn in onze molenwinkel te koop. Ook zijn er weer speciale broden te koop die door de bakker zijn gemaakt van meel uit de Feanster Moune.

De vrijwilligers verwelkomen u graag in de Feanster Moune op Koartwâld bij Surhuisterveen.

De toegang is gratis.