“Wij zijn goed op weg om het hoofdklasseniveau aan te tikken”

7
192

Buitenpost verliest twee punten tegen Berkum


BUITENPOST – VV Buitenpost en VV Berkum wisten zaterdag in een onderling duel niet te scoren. De gasten uit Zwolle hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar de thuisploeg knokte zich na de rust knap terug. Dit leverde een flink aantal kansen op, maar tot doelpunten kwam het niet. Vooraf hadden de Blauwkes getekend voor een punt, maar achteraf heerste teleurstelling omdat er meer in had gezeten.

Bij Buitenpost keerde Berend Schootstra terug van een blessure en was Rolf Dijk ook voldoende hersteld om op de bank te beginnen. Slecht nieuws was er voor Folkert van Dongera. Hij bleek eerder bij een oefenduel zijn voorste kruisband te hebben gescheurd en moet onder het mes. Ook Danny Boersma ontbrak bij de selectie. Opvallende bankzitter was keeper Eelze Spinder van JO19-1.

Nadat pupil van de week Mirte Henstra in doel had geschoten, was de eerste kans van de wedstrijd voor spits Rudmer Loonstra. De Zwolse keeper Dominic van Hoof bracht redding. De Blauwkes kregen daarop nog een aantal mogelijkheden via Rob Dijkstra (kopbal) en Jorrit Terpstra (over). Dat Berkum titelkandidaat is, vorig seizoen eindigde de ploeg nog als tweede, was zichtbaar doordat het team makkelijker speelde dan de thuisploeg en ook het meeste balbezit had. Maar de Buitenpost-verdediging stond goed. De Zwolse aanval stokte steeds voor het doelgebied. Na ruim een half uur spelen was er de eerste kans voor Berkum. Enigszins gelukkig belandde de bal van Björn Bakker op de lat. Even later schoot Jason Huisman in kansrijke positie over de goal van Kevin van der Meulen. Buitenposter Joost Jesse Visser had daarop een prima actie in huis, kaatste met Loonstra, maar de doelman bracht redding. Net voor rust kreeg Berkum-speler Jorben Nieuwenhuis een gele kaart, nadat hij de uitgebroken Terpstra onreglementair opving. Na de rust kwam Buitenpost beduidend beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. De Blauwkes kregen meer ruimte en hadden de grip op het middenveld te pakken. Dat leverde meteen een kans op voor Durk de Haan na een mislukt schot van Berend Schootstra, maar hij werd afgestopt door de keeper. Vijf minuten later zette De Haan Terpstra met een steekbal alleen voor de doelman. Die reageerde uitstekend en plukte de bal van Terpstra’s voeten. Ook twee afstandsschoten van De Haan en Rob Dijkstra leverden geen treffer op. Na 56 minuten spelen schoot Berkum-speler Chris van der Meulen een vrije trap over, die gevolgd werd door nog een grote mogelijkheid om de score te openen. Na een uur spelen haalde Schootstra nog maar eens van afstand uit. Opnieuw bleek Van Hoof een betrouwbare sluitpost. Vijf minuten later liet hij nogmaals zijn kwaliteiten zien na een uitstekende knal van invaller Joran Olijve, die even later een volgende poging over schoot. Ook invaller Rik Weening was nog dichtbij een doelpunt, maar de hoek was te moeilijk om Van Hoof te passeren. Tien minuten voor tijd juichte het Buitenpost-publiek voor een goal van Dijk. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later kreeg Aaron Boekhout de bal verkeerd op de schoen na een harde voorzet van Berkum. Gelukkig voor Buitenpost zeilde de bal over de eigen goal. Dijkstra had in blessuretijd nog dé kans om matchwinnaar te worden, maar hij raakte de bal in het zestienmetergebied niet vol genoeg. In de slotfase liepen Dijkstra en Wim de Vries nog tegen een gele kaart aan, waarna scheidsrechter Pedro Raven affloot. Foto: Hans Zwamborn, www.kiepie.nl.

Tevreden

“Ik ben zeer tevreden over onze speelwijze. Berkum bleek net als Staphorst moeilijk in staat echte kansen tegen ons te creëren. En bij schietkansen kunnen we rekenen op Kevin van der Meulen. We staan goed te verdedigen ook zaterdag was dat van een goed niveau”, aldus Buitenpost-trainer René van der Weij. Hij kijkt met zijn team op dit moment nog niet te veel naar resultaat. Volgens Van der Weij is het doel om zo snel mogelijk hoofdklasseniveau aan te tikken en is Buitenpost daar aardig mee op weg. “Zaterdag hebben we de kansen gehad om te winnen. Zeker in de tweede helft telde ik vier goede mogelijkheden. Helaas gaan die er niet in, maar ik kijk verder. We creëren die tegen een goede ploeg als Berkum. Dat zegt wel iets en daar ben ik tevreden mee. De invallers waren gevaarlijk en vielen goed in. Een teken dat de bank en dus de concurrentie ook aanwezig is. Volgende week op naar het altijd lastige Urk.”

 

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Berend Schootstra, Rudmer Loonstra (58. Joran Olijve), Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (64. Rolf Dijk), Aaron Boekhout, Durk de Haan (70. Rik Weening), Robin Huisman de Jong.

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis (46. Yoram Zandvliet), Johnsen Bacuna (71. Michel van Aggele), Björn Bakker, Yannick Kaluzi, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (86. Thom Kooke), Rico Wolven.

Gele kaart: Jorben Nieuwenhuis (Berkum), Rob Dijkstra en Wim de Vries (Buitenpost).

Toeschouwers: 346

7 REACTIES

 1. Hello all, here every one is sharing these kinds of knowledge, therefore
  it’s nice to read this website, and I used
  to visit this blog every day.

 2. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the
  shell to her ear and screamed. There was a hermit
  crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 3. Hi there would you mind sharing which blog platform you’re using?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having
  a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 4. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and
  actual effort to make a superb article… but what can I say… I procrastinate
  a lot and don’t manage to get nearly anything done.

 5. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog
  (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what
  you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 6. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
  of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here