Ongenode Gast: Speuren en spelen in het Curringherveld

10
179

Tijd: 11.30 uur
Datum: 25 september
Plaats: Kornhorn

 KORNHORN – Het is altijd fijn om in het Curringherveld te zijn. Een schitterende plek waar heerlijk gewandeld en gerecreëerd kan worden, weet de ongenode gast uit eigen ervaring. En tegenwoordig ook een plek waar naast oud(er) ook jong zich prima kan uitleven. Want het terrein rond het speelterrein heeft een grondige opknapbeurt gehad, waarbij ook speeltoestellen van natuurlijke producten zijn geplaatst. Een geslaagd samenwerkingsproject tussen Stichting Curringherveld, de gemeente Grootegast, Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer, zo vertelt Frank Blok namens het bestuur van de stichting. “Vier jaar lang is er door vele mensen, veelal vrijwilligers hard gewerkt om dit te realiseren”, bedankt Blok de onmisbare helpende handen. En ook is er een pluim voor de gemeente die 5 duizend euro heeft bijgedragen. In ruil daarvoor mogen de collegeleden Ard van der Tuuk, Sjabbo Smedes en Mark de Haan op stap met de kinderen van SWS De Groene Borg. Want bij een nieuwe speelplaats hoort een passende opening en dus volgde een speurtocht naar ‘letters’. “Zoeken?”, vraagt de burgemeester zich af? “Ik dacht dat we verstoppertje zouden spelen.” Maar nee, zoeken dus. Naar letters. Letters waarmee vervolgens gescrabbeld wordt, totdat er een woord tevoorschijn komt. Daar is het ook prima weer voor, constateert de altijd vrolijke boswachter Nico Boele. “Het weer blijft goed”, voorspelt hij wijzend op de spreuk ‘ter elve komt het weer tot zichzelve’. De ongenode gast had er nog nooit eerder van gehoord, maar krijgt als uitleg dat het betekent dat het weer van 11 uur in de ochtend het beeld weergeeft van de gehele dag. Of dat altijd geldt? Deze dag in ieder geval wel! En dat was fijn, zo in de openlucht. Want het was druk in het Curringherveld.

Terwijl de kinderen –met het college- druk zochten naar de letters, verzamelden genodigden zich op de speelplaats om de scrabblekunsten van wethouder Mark de Haan te aanschouwen. “Hij heeft het vaker gedaan”, zien zowel de ongenode gast als Vincent van Eck. Vincent schiet de plaatjes voor de gemeente. “Jullie zijn niet de enige die foto’s nodig zijn”, lacht hij. Er ontbreken nog drie letters, klinkt het bijna wanhopig als blijkt dat het woord nog altijd niet tevoorschijn is getoverd. Die extra tijd wordt dankbaar benut door wethouder Henk Bakker die speciaal uit Zuidhorn is gekomen om met eigen ogen te zien wat er in het Curringherveld is gerealiseerd. Vijf minuten te laat, maar nog op tijd voor de oplossing. Henk Wierenga en vrouw waren eerder aanwezig. Maar toegeven, zij wonen dan ook aan de ingang van het Curringherveld. Lekker dichtbij dus. Ook op tijd was Johan Heddema die als bestuurder van De Groene Borg een goedkeurende blik op de speeltoestellen wierp. Na de niet al te lange toespraak van Mark de Haan was het spelen geblazen, want terug naar school? Daarvoor was het weer veel te mooi. Oh ja, met de letters is alles nog goed gekomen. Gelukkig was er een ‘schatkaart’ voorhanden met daarop de locaties van de letters. ‘Natuurlijk spelen’ was de oplossing. En dat sluit perfect aan bij de natuurlijke speelplaats die is gerealiseerd. Eigenlijk ontbreekt er nog maar één ding, kreeg de ongenode gast mee bij het verlaten van het Curringherveld. “Er zou nog wel een paard bij mogen”, aldus een eensgezinde groep meiden. Waarvan akte.

10 REACTIES

 1. Hello! I know this is kinda off topic but I was
  wondering which blog platform are you using for this website?

  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking
  at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the
  direction of a good platform.

 2. hello there and thank you for your info – I have certainly
  picked up something new from right here. I did however expertise several
  technical points using this web site, as I experienced
  to reload the website many times previous to I could get
  it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading
  instances times will often affect your placement in google and could
  damage your high-quality score if ads and marketing with
  Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail
  and can look out for much more of your respective intriguing content.
  Make sure you update this again soon.

 3. This piece of writing presents clear idea in support of the
  new visitors of blogging, that genuinely how to do blogging and site-building.

 4. It’s truly a great and useful piece of information. I am satisfied that you shared this helpful information with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 5. I just could not depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard information a person supply for your
  visitors? Is going to be back incessantly to inspect new posts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here