Eerste winst voor VV Buitenpost in de hoofdklasse

9
180

BUITENPOST – De eerste overwinning voor VV Buitenpost in de hoofdklasse is een feit. In Vriezenveen waren de Blauwkes zaterdag te sterk voor medepromovendus en directe concurrent DETO Twenterand. Het werd 2-3 door twee doelpunten van Rudmer Loonstra en één van Joran Olijve. De ontlading was groot bij de Buitenposters, die al enkele wedstrijden snakten naar een driepunter. Met de winst stijgt Buitenpost naar nummer 12 van de ranglijst en houdt het vier ploegen onder zich.

Buitenpost begon aanvallend aan de uitwedstrijd. Deze spelstijl werd snel beloond. Rudmer Loonstra kon al na acht minuten een strakke voorzet van Wim de Vries eenvoudig afronden: 0-1. Na een kwartier spelen verdubbelde Joran Olijve de voorsprong. Hij profiteerde van fout uitverdedigen bij de tegenstander. Op aangeven van Rob Dijkstra haalde hij vanaf rechts hard uit en passeerde keeper Anthony van Zaltbommel in de lange hoek. Buitenpost was duidelijk beter dan de matig spelende thuisploeg en kreeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar die werden niet verzilverd. Iets waar trainer René van der Weij na afloop niet tevreden over was. “Zeker de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen en meer goals kunnen maken.” De eerste grote kans na rust was weer voor Loonstra. Zijn poging mislukte. Daarna kwam DETO beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na tien minuten in de aansluitingstreffer met het hoofd door Louis Vijfhuizen. Waar DETO op jacht ging naar de gelijkmaker, was het Buitenpost die de marge weer op twee bracht. Een hoekschop van de Blauwkes kwam in de kluts voor de voeten van Loonstra die simpel binnentikte. De thuisploeg drong daarop nog meer aan, waardoor de met name slotfase hectisch verliep voor Buitenpost. “De laatste 10 minuten was het wel even alle hens aan dek. Dat was voor ons de eerste keer. Meestal moeten wij de laatste minuten voor resultaat gaan. Nu was het verdedigen van de voorsprong en dat hebben we goed gedaan”, aldus Van der Weij. Spannend werd het vooral net voor het eindsignaal. Een speler van DETO werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Hans Matti de toegekende penalty binnenschoot. Er volgden nog enkele chaotische minuten in blessuretijd, maar Buitenpost hield stand en kon de 2-3 over de streep trekken. Van der Weij: “Een terechte overwinning. De keuze om iets meer op aanval te spelen is goed uitgepakt en geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden. Vertrouwen hadden we al, alleen met resultaat blijf je dat houden. De sfeer was uitgelaten na de wedstrijd. Mooi om te zien dat de groep naarstig op zoek was naar die overwinning.” Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31, de nummer twee van de ranglijst. Foto: Hans Zwamborn.

Opstelling DETO Twenterand: Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Koen Fleer, Hans Matti, Maarten Booijink, Mark Koetsier (46. Kevin Aman), Qays Shayesteh (24. Joost Exterkate), Louis Vijfhuizen, Kevin Peppels, Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro (76. Stan Nijhuis).

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Robin Huisman de Jong, Jelmer Vos, Wim de Vries, Danny Boersma, Rob Dijkstra, Joran Olijve (56. Berend Schootstra), Rudmer Loonstra (85. Jorrit Terpstra), Rik Weening, Rolf Dijk (72. Halbe Elsenga), Aaron Boekhout.

Gele kaart: Kevin Aman (DETO), Jelmer Vos (Buitenpost)

Scoreverloop: 8. Rudmer Loonstra (0-1), 15. Joran Olijve (0-2), 54. Louis Vijfhuizen (1-2), 63. Loonstra (1-3), 89. Hans Matti (strafschop, 2-3)

Toeschouwers: 450

9 REACTIES

 1. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit,
  but instead of that, this is excellent blog. A great read.
  I’ll definitely be back.

 2. Hi there everyone, it’s my first visit at this site, and piece of
  writing is in fact fruitful in favor of me, keep up posting such articles or reviews.

 3. We stumbled over here from a different page and thought I might as
  well check things out. I like what I see so
  i am just following you. Look forward to looking at your web page
  for a second time.

 4. I have been surfing online more than three hours today, yet
  I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net
  will be a lot more useful than ever before.

 5. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net
  the simplest thing to be aware of. I say to you, I
  definitely get irked while people consider worries that they
  plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and
  defined out the whole thing without having side effect , people could take
  a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 6. What i don’t understood is in reality how you’re not really a lot more neatly-favored than you
  may be right now. You’re very intelligent.
  You realize therefore significantly relating to this topic, made
  me for my part consider it from a lot of varied angles.
  Its like women and men aren’t interested except it’s something to do with Woman gaga!
  Your individual stuffs nice. At all times handle it up!

 7. Somebody essentially help to make seriously articles I would state.
  This is the first time I frequented your web page and up to now?
  I amazed with the research you made to create this actual post
  amazing. Fantastic activity!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here