VZ Westerkwartier wil aanpak hard rijden en hondenpoep

0
170

WESTERKWARTIER – Hard rijden en hondenpoep. Voor veel Nederlanders de grootste bron van ergernis in hun eigen woonomgeving. VZ Westerkwartier wil dan ook dat deze vormen van overlast hard worden aangepakt in de nieuwe gemeente Westerkwartier. “Het is smerig en vervelend als je kind tijdens het spelen in de hondenpoep terecht komt of als je er zelf in bent gestapt”, stelt Johan de Vries. “Daarbij komt ook nog dat boeren grote problemen kunnen krijgen van hondenpoep. Hondenpoep in de weilanden kan mogelijk gevaarlijk zijn  voor  ongeboren koekalfjes . De oorzaak is een parasiet met de naam Neospora caninum.” Hondenbelasting is geen oplossing, vindt De Vries. “Wel willen we meer afvalbakken plaatsen en het opruimen verplichten. Daar hoort ook controle en handhaving bij van gemeentelijk aangestelde toezichthouders.” Ook het hard rijden in de dorpskernen moet worden aangepakt, stelt VZ in haar programma. “De politie geeft zelf aan op haar website dat snelheid het verschil kan maken tussen leven en dood. Nu mag een gemeente de verkeershandhaving niet zelf oppakken, maar we willen de politie wel bewegen om meer te gaan controleren op met namen 30 en 50 kilometerwegen.” Tevens zien de lokalen hier eveneens een taak voor toezichthouders. “Zij kunnen mensen die overlast veroorzaken of te hard rijden aanspreken op hun wangedrag”, aldus De Vries. De gemeentelijke toezichthouders zouden kunnen worden aangesteld via de invoering van instroom- en doorstroombanen en dienen als ondersteuning bij onderwijs, ouderenzorg en dus handhaving.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here