Deelneemsters Curare-retraite vertrekken naar Curaçao 

0
193

GROOTEGAST/CURAÇAO – Na een intensieve voorbereidingstijd staat de groep vrouwen, die deel neemt aan de tweeweekse Curare-retraite op Curaçao, klaar voor vertrek. Stichting Curare organiseert en faciliteert retraites voor vrouwen die de diagnose borstkanker hebben gehad. Jaarlijks krijgen ongeveer 18.000 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker en in het eerste jaar van haar bestaan bewees Curare al dat haar aanbod in een grote vraag voorziet. De retraites bieden de mogelijkheid om na de rollercoaster van de fysieke borstkankerbehandeling er even tussenuit te gaan. Ook voor de thuisblijvers biedt dit een vaak een welkome adempauze. De eerste stap naar herstel is om te kiezen voor jezelf waardoor je er daarna ook weer voor anderen kan zijn. Weggaan om opnieuw bij jezelf thuis te komen. De Curare-retraites vinden plaats op Terschelling en Curaçao. Voor vrouwen met de diagnose uitgezaaide borstkanker zijn er retraites in Warfstermolen. Stichting Curare maakt gebruik van lokale behandelaars waardoor zij kosten bespaart en tegelijkertijd betrokkenheid genereert in de betreffende regio. Het doel is vrouwen te ondersteunen bij het accepteren van hun gelittekende lichaam en hierdoor nieuw zelfvertrouwen te ontwikkelen. Daarnaast biedt het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten de mogelijkheid om alle emotionele kwetsuren enigszins op een rij te krijgen. Eerdere ervaringen met de Curare-retraites hadden als resultaat dat de deelnemende vrouwen eerder terugkeerden in de maatschappij, in hun werk en weer volledig meedraaien in hun gezin. Deze positieve resultaten zijn vooral behaald doordat de deelneemsters na de retraite beter kunnen in schatten wat hun individuele grenzen zijn, dit beter aan kunnen geven en daardoor minder terugval hebben.

Stichting Curare kan een deel van de organisatiekosten betalen met de giften van mensen die de stichting ondersteunen, het overgrote deel is echter vrijwilligerswerk. De Curare-retraites worden door de deelnemende vrouwen zelf betaald. Het bestuur van stichting Curare werkt eraan om, op termijn, de kosten onder te kunnen brengen bij de zorgverzekeraars en bijvoorbeeld werkgevers, zoals dit ook al jaren het geval is in Zwitserland en Duitsland. De Curare retraite op Curaçao is te volgen via www.curare.nl en via de facebookpagina Curare: Retraite voor vrouwen met borstkanker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here