Gezellig kletsen, luisteren en samen bezig zijn geeft Kracht in vrouwenspecial

10
141

SURHUISTERVEEN – “Hee famkes, moai dat jimme der binne!” Een aantal vrouwen die met elkaar hebben afgesproken om samen naar de Vrouwenspecial in Surhuisterveen te gaan, ontmoeten elkaar in de hal van De Regenboog. Meteen daarna wacht hen een warm welkom door het het ontvangstteam dat hen voorziet van een welkomstdrankje. Voor hen is het uitje met vrouwen onderling begonnen.

Wat een power is er voelbaar aanwezig wanneer uit al die vrouwelijke kelen even later Amazing Grace van Martin Smith klinkt, muzikaal geleid door Revival. Deze praiseband weet namelijk een behoorlijk toontje bij te zetten en ook dat draagt behoorlijk bij aan de toon van de dag. Amazing Grace is het thema van deze tweede vrouwenspecial die zaterdag werd gehouden.

Muisstil is het in de zaal wanneer schrijfster en columnist Annemarie van Heijningen haar visie op het leven geeft in haar lezing Van Girlpower naar Gracepower. In groepjes worden vervolgens enkele vragen besproken. Door het samen delen van zowel de moeilijkheden als zegeningen in het leven bemoedigen de vrouwen elkaar; emoties komen los en ook dat geeft kracht.

Dagvoorzitter Hanna Swart heeft er moeite mee om de dames weer stil te krijgen na de bespreking. “Wanneer vrouwen eenmaal aan het kletsen zijn…”, weet ze wellicht uit eigen ervaring. In het genieten van diverse stands met allerlei snuisterijen, een overvloedige lunch met onder meer broodjes, soep en salades en als afsluiting nog leuke workshops waarin volop gekletst kan worden, vinden de vrouwen vooral zichzelf.

“Wat wie dit wer in prachtige dei”, oordeelt een van de dames die zichtbaar geraakt is door alles wat ze vandaag heeft gevoeld en meegemaakt. Het hand-in-hand samen zingen over de vrede van God is net als vorig jaar de slagroom op het toetje. Wat een Kracht is hier vandaag aanwezig geweest en wat een fijne dag hebben ruim honderd vrouwen opnieuw gehad.

10 REACTIES

 1. Hey there would you mind letting me know which hosting company you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads
  a lot faster then most. Can you recommend a good
  internet hosting provider at a fair price? Many thanks, I appreciate it!

 2. Ahaa, its good discussion concerning this paragraph here at this webpage, I have read all that, so at this time me also
  commenting at this place.

 3. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I may revisit
  yet again since i have book-marked it. Money
  and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

 4. My brother suggested I might like this website. He was totally right.
  This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 5. Greetings! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

 6. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the
  layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like
  this one nowadays.

 7. Your style is really unique compared to other folks I’ve read stuff from.
  Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just book mark this site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here