Belangrijke overwinning Grootegast op streekgenoot Aduard 2000

0
146
voetbal

GROOTEGAST – Fc. Grootegast heeft zijn eerste overwinning in de 3e klasse C behaald. Op eigen veld was streekgenoot Aduard 2000 het slachtoffer. Het was aan Aduard 2000-doelman Iddo Kooistra te danken dat de score niet hoger opliep ten gunste van Grootegast.

De bezoekers uit Aduard begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, na 19 minuten spelen zorgde Leon Smits via een rake vrije trap voor de 0-1. De thuisclub liet de moed niet zakken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Grootegast kwam echter met de schrik vrij, toen opnieuw een vrije trap voor gevaar stichtte. Vlak voor het rustsignaal trok Rick Buma de stand weer gelijk. Hij sloop naar binnen en verschalkte de uitstekend keepende Aduard 2000-goalie Kooistra met een bekeken schot. Na rust voerde Grootegast verder op. ,,We hebben in de tweede helft hard op de deur gebonkt”, blikt Grootegast-trainer Rob Vliek terug. De thuisploeg creëerde kansen om de wedstrijd te kantelen, maar keer op keer lag doelman Kooistra in de weg. In de 83ste minuut moest hij alsnog zwichten: uit een hoekschop van Tim Veenstra maakte aanvoerder Stefan Krijthe met zijn hoofd het verlossende doelpunt: 2-1. Vlak voor tijd was Aduard 2000 in een scrimmage nog dichtbij de gelijkmaker, maar de gasten moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Fc. Grootegast, tot teleurstelling van Aduard 2000-trainer Henk Alssema: ,,We verliezen van een directe concurrent. Van te voren had je toch op een andere afloop gehoopt. Over het geheel is het verdiend dat Grootegast heeft gewonnen, het is aan onze doelman te danken dat we niet met grotere cijfers hebben verloren. Hij heeft een wereldwedstrijd gekeept”. Fc. Grootegast-trainer Rob Vliek is in z’n nopjes met deze eerste, belangrijke overwinning. ,,Ja, deze overwinning was broodnodig, dat was wel helder. Hier zijn we echt even aan toe. We hebben het er deze week veel over gehad en ik was benieuwd hoe mijn mannen het zouden oppakken. Onze start was niet zo goed, maar daarna hebben het goed opgepakt. Al met al was het een terechte overwinning”. Vliek hoopt dat deze lijn kan worden voortgezet. ,,Als ik kijk naar de laatste drie duels, dan zit er progressie in ons spel. Dit resultaat geeft vertrouwen”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here