Feestelijk jubileum Stichting Vrienden van de Wierde

0
199

“30 jaar is niet écht oud”

GRIJPSKERK – Het is alweer 30 jaar geleden dat in oktober 1988 Stichting De Vrienden van de Wierde werd opgericht. Een stichting met als doel om met behulp van donaties en giften iets extra’s voor de bewoners van De Wierde te doen. Al 30 jaar lang worden leuke activiteiten georganiseerd en bijzondere momenten kracht bijgezet door de Vrienden. Dit zodat mensen, veelal op gevorderde leeftijd, niet in een isolement terecht komen of zich vervelen binnen de muren van het woonzorgcentrum. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), waar de zorg van De Nieuwe Wierde onder valt, blij is met de stichting en de bestuursleden –geheel terecht- in de bloemetjes zette tijdens een feestelijk verjaardagsfeestje in het sfeervolle restaurant van De Nieuwe Wierde.

“30 jaar is helemaal niet oud”, vindt voorzitter Melle Koopmans. Koopmans heeft nog even in spanning gezeten vorig jaar, vertelt hij aan de vele aanwezigen. “Toen De Wierde dreigde te sluiten leek het erop dat ook De Vrienden van de Wierde zou ophouden te bestaan. Gelukkig kon dit worden voorkomen en zijn we nu gezellig samen om dit heuglijke moment te vieren.” Woorden waar niemand in De Nieuwe Wierde het mee oneens kon zijn. De Vrienden organiseren met regelmaat gezellige middag met feestelijke hapjes, geeft bewoners van het woonzorgcentrum attenties als ze jarig zijn of een jubileum vieren en verwelkomen nieuwe bewoners. “Daarbij kunnen we rekenen op de hulp van 400 donateurs uit heel Nederland én veel vrijwilligers”, vertelt Koopmans. “Vaak kinderen en familieleden van bewoners, maar we worden ook ondersteund door de plaatselijke middenstand, waar we uiteraard ontzettend blij mee zijn.” De attenties, hapjes en andere benodigdheden worden –daar waar mogelijk- dan ook uit het eigen dorp gehaald, “want we houden het geld graag in het dorp en bij onze eigen ondernemers.” Een mooi voorbeeld zijn de heerlijke gebakjes op tafel, “uiteraard van bakker Jager”, lacht Koopmans. De feestelijke middag werd muzikaal opgeluisterd door Duo Akoestini’s, die een mengelmoes van Hollandse meezingers en Amsterdamse hits ten gehore brachten. “Wij hebben ze hier al gehad toen we 25 jaar bestonden”, blikt de voorzitter terug op het vorige jubileum. “Dat was een doorslaand succes. We zijn ze niet vergeten en ik ben blij zij ons ook niet.” Speciale gast van de middag was wethouder Bert Nederveen die een bijzondere band heeft met De Nieuwe Wierde. “Er is hier de afgelopen jaren veel gebeurd”, weet de wethouder. “Met z’n allen hebben we kunnen voorkomen dat De Nieuwe Wierde verloren zou gaan voor Grijpskerk. En daarmee hebben we ook de Vrienden van de Wierde gered. Ik ben blij dat we hier nog altijd kunnen zijn en de deuren niet op slot zijn gegaan.” Of Nederveen zelf ooit bewoner van De Nieuwe Wierde zal zijn? “Ik sluit het niet uit”, lacht de wethouder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here